Om dette arrangement

Tid
10:30
Pris
25 kr. + gebyr
Lokalitet
Skovgaard Museet
Domkirkestræde 2, 4,
8800 Viborg
Målgruppe
For voksne
Bøger & Litteratur

Højtlæsning i Skovgaard Museets særudstilling

08.04.24
Oplev højtlæsning for voksne midt i særudstillingen HOT HANDS – kunsthåndværk i samtidskunsten

Du får en kort rundvisning og introduktion til udstillingen ved museumsinspektør Pernille Sybrandt, og efterfølgende kan du læne dig tilbage og nyde højtlæsningen, som bibliotekets litteraturformidlere Johanne Behrmann og Anette Siem vil stå for. Dagens tekster er nøje udvalgt med inspiration fra udstillingen og har på en eller anden måde relevans for i dag. Vi håber historierne gør indtryk på dig. Efter højtlæsningen lægger vi op til en kort snak om teksterne og udstillingen.

HOT HANDS – kunsthåndværk i samtidskunsten:

Skovgaard Museet præsenterer i foråret 2024 publikum for en udstilling om dansk samtidskunsthåndværk, der viser genrens mangeartede formsprog blandt yngre kunstnere i Danmark. De udstillende kunstnere udøver alle forskellige praksisser, men fælles for dem er, at de arbejder med samfundsaktuelle emner både i valget af fysiske materialer og i deres tilgang til udformning og motiv.

Følgende kunstnere er repræsenteret på udstillingen:
Anna Fuglsang Houkjær, Anna Stahn, Asger H. Gjerdevik, Frederik Næblerød, Ihsan Saad Ihsan Tahir, Klara Lilja, Maria Zahle og Olivia Rode Hvass.

For Susette, Niels og Joakim Skovgaard blev et fælles arbejde med keramikken i slutningen af 1800-tallet en mulighed for at eksperimentere og søge nye og anderledes arbejdsprocesser. HOT HANDS vil perspektivere, aktualisere og afsøge paralleller til disse nyskabelser og den samling af kunsthåndværk, som findes på Skovgaard Museet.