Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
80,00 kr.
Lokalitet
Stoholm Fritids- og Kulturcenter
Søndergade 56
Arrangører
Målgruppe
For alle
Bøger & Litteratur

De bedste familier - Kim Blæsbjerg fortæller

12.09.23
Et fascinerende og skræmmende stykke danmarkshistorie er udgangspunktet for Kim Blæsbjergs nyeste roman ”De bedste familier”

I 1953 flytter Cheminova sin fabrik fra Sjælland til Harboøre Tange. Det forandrer på godt og ondt livet på egnen omkring Lemvig, Thyborøn og Harboøre.
Vi følger den lokale familie med Niels, Margrethe og deres tre børn. Niels får arbejde på fabrikken og håber dermed at kunne give sin familie et bedre liv end det han selv og broderen Erik har haft i skyggen af en alkoholiseret far. Vi følger ingeniøren Jørn, hans kone Karin og deres datter Vibeke, der flytter med fabrikken fra København til Vestjylland. Og så selvfølgelig den karismatiske direktør Gunnar Andreasen og hans kone Gudrun, der også er ingeniør. Med dem flytter også nye levemåder og moralbegreber til Vestjylland.

Egnen oplever et velfærdsløft, men må betale en høj pris i form af den massive forurening af hav og fjord og af de forgiftninger, arbejderne på fabrikken bliver udsat for.
Det taler man ikke højt om.

”De bedste familier” er en særdeles medrivende, detaljeret og velfortalt roman om overgangen fra efterkrigstid til moderne velfærdssamfund, om mænds store planer og kvinder, der ikke bare vil følge med. Og om, hvordan mennesker kan tabe stort midt i det fremskridt, de ellers er en del af.

Kim Blæsbjerg fortæller denne aften om arbejdet med romanen ”De bedste familier”. Om den tavshedskultur, som har været både en modstander og en drivkraft undervejs. Og om, hvorfor det har været så vigtigt at skrive bogen.

Læs mere om Kim Blæsbjerg.

Der kan købes kaffe og kage i pausen.

Samarbejdspartnere: Stoholm Fritids- og Kulturcenter, Ældre Sagen Fjends-Karup, Sport på Tværs, Stoholm Borgerforening v/Trivselspiloterne og Stoholm Kirkes Menighedsråd