Om dette arrangement

Tid
19:00 - 22:00
Pris
75 kr.
Lokale
Skakbrættet
Målgruppe
For alle
Bøger & Litteratur

AFLYST Jane Austens liv og værker

19.01.22
Den engelske forfatter Jane Austen (1775-1817) bliver ved med at være uhyre populær.

Hun levede relativt tilbagetrukket sammen med sin familie hele sit korte liv, men hendes få romaner, bl.a. Stolthed og fordom, Fornuft og følelse og Emma, er siden de udkom – i første omgang anonymt –  blevet læst og elsket af et stadigt voksende publikum verden over. Bøgerne er også filmatiseret utallige gange. Foredraget er en introduktion til hendes liv, hendes bøger og hendes samtid med billeder fra de steder, hun har boet, herunder Bath og Chawton, samt eksempler på tidens musik og klædedragter – og en enkelt kogeopskrift!

Leif V.S. Balthzersen er mag.art. i musikvidenskab og har bl.a. været musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester og Aarhus Symfoniorkester samt ensemblechef for Aarhus Sinfonietta. Han har undervist på højskoler og i folkeoplysningsforbund i hele landet samt på universiteterne i Aarhus og København og Det Jyske Musikkonservatorium og er bestyrelsesformand for Aarhus Sommeropera og for Den internationale Luigi Cherubini-Fond. Han er en meget flittigt benyttet foredragsholder og skriver løbende programnoter og anden formidling af musik, og han laver endvidere oversættelser og overtekster for Den Jyske Opera.

I 2016 udkom hans bog Mozarts operaer. En guide (Aarhus Universitetsforlag), i 2018 bogen Richard Strauss' orkestermusik. En brugsanvisning, og i 2021 udkommer bogen Når musikken fortæller. Hans store interesse ved siden af musikken er bøger og litteratur, og han har arbejdet i flere forskellige antikvariater med køb og salg af bøger og er redaktør på Aarhus Universitetsforlag.

Medarr.: LOF