Børn 0-6 år

Kom og prøv sprograketten på Børnebiblioteket i Viborg. Sprograketten sætter fokus på sprogstimulering af børn i 0 - 6 års alderen. I Sprograketten flyver du afsted sammen med dit barn.

Sprograket på Viborg Bibliotekerne

 

Book sprograketten her

Sprograketten er et fysisk rum på Børnebiblioteket. Børnene skal udforske og undre sig –  de skal smage på sproget, hoppe på sproget og synge med på sproget.

I sprograketten er der fokus på teknologi, rollespil, musik og historiefortælling.

Hvem og hvornår kan sprograketten bruges?

Sprograketten er åben i Børnebibliotekets betjente åbningstid – både på hverdage og i weekender. Dagplejere, institutioner, barselsgrupper eller bare den helt almindelige forældre kan booke sprograketten. Sprograketten kan bruges med eller uden tidsbestilling.

Hvordan kan du bruge sprograketten?

Det er faktisk ikke raketvidenskab at stimulere dit barns sprog. Stine Gjørtler Oddershede, der er børnekulturformidler og tovholder for sprograketten fortæller:

”Det er faktisk svært at gøre noget forkert, så længe man hygger sig med sit barn. Mit råd er at gribe det, når barnet viser interesse for noget og sætte ord på det. Tal om den oplevelse, som Sprograketten danner ramme om. Det handler om den fælles opmærksomhed, nærvær og fordybelse – at sætte ord på verden.”

Vil du gerne i gang med at bruge Sprograketten, så er her et par råd:

  1. Book sprograketten, eller kom herind og se, om der er ledigt.
  2. Se hvad der fanger dit barn og gå med på legen.
  3. Gå på opdagelse i legetøjet, bøgerne, udklædningen eller kig på skærmene.
  4. Vær nærværende, tal med dit barn om det, I leger med.
  5. Find en bog og brug det stille rum til en stund med højtlæsning.

Læs mere om sprograketten.

Ud over at sprograketten er et fysisk rum på Børnebiblioteket består sprograket-projektet også af en decentral indsats hvor børnebibliotekarer tager ud i lokalområderne i Viborg kommune. Her gennemføres forskellige forløb både for børnehave-, vuggestue- og dagplejebørn.