Dagny Vistisen

Seneste indlæg

 • Er det virkelig kun 100 år siden…?

  KlummerOnsdag 29. marts 2017af Dagny Vistisen

  Fredag d. 31. marts er det præcis 100 år siden, at Danmark solgte De Vestindiske Øer til USA og dermed gav uigenkaldeligt afkald på den sidste kolonibesiddelse. Og så er det man lige spørger: Er det virkelig kun 100 år siden, at Danmark var kolonimagt? Men jo, den er god nok – og det er så en mærkedag, der bliver fejret med en lang række events både herhjemme og over there.

  Læs mere
 • Snevejrsdrømme…

  KlummerFredag 10. februar 2017af Dagny Vistisen

  Jeg ved det godt! De fleste hæver lige øjenbrynene lidt, ryster på hovedet og tænker, at ”hun er da vist ikke helt normal” eller noget. Men hvert eneste år på denne her årstid, ja, så ønsker jeg mig en rigtig snestorm – ikke bare sådan en lille hurtigt overstået én, men sådan rigtig snestorm, der varer i flere dage og hvor man ikke kan komme udenfor en dør

  Læs mere
 • Hvad et skab kan rumme

  KlummerFredag 14. oktober 2016af Dagny Vistisen

  Du kender det måske? Du har et gæsteværelse eller bare et ekstra værelse, som kun bliver brugt til overnattende gæster nogle få gange om året. Og du får løbende nogle ting, som du ikke lige ved, hvor du skal gøre af. De kommer derfor ind på gæsteværelset, og så kan de altid flyttes hen til et mere blivende sted, når der lige bliver tid.

  Læs mere
 • Børnekunst med rekorder

  KlummerFredag 15. april 2016af Dagny Vistisen

  Verdens mest solgte årbog, Guinness rekordbog, udkommer hvert år med tusindvis af mærkværdige, utrolige og sindssyge rekorder. Læs f.eks. om verdens klammeste negle, verdens største diamanter, verdens længste kattepels, dyreste maleri og flest ølflasker åbnet med fødderne på ét minut.

  Læs mere
 • Sku’ det nu være kunst?

  KlummerFredag 6. november 2015af Dagny Vistisen

  Fornylig så jeg en kunstudstilling i København, hvor et af værkerne bestod af 5-6 køleskabe, som var placeret på den måde, at bagsiden af køleskabene kunne ses på den ene side af en væg, mens man på den anden side af væggen kunne se ind i samme køleskabe gennem hver sin glaslåge. Inde i køleskabene var der så placeret forskellige genstande eller ingenting.

  Læs mere

Viborg Bibliotekerne – Vesterbrogade 15 – 8800 Viborg – Telefon: 87 87 34 34 –  viborgbibliotekerne@viborg.dk