Fotodage Viborg 2017

Kort om festivalen

FOTODAGE VIBORG er blevet til på initiativ af lokale fotoelskere, der har en ambition om at gøre Viborg til Danmarks fotoby nr. 1, udbrede passionen for fotografiet til så mange som muligt og skabe opmærksomhed omkring landets mange fototalenter.

FOTODAGE VIBORG er således en mangfoldig festival, der sætter spot på det gode fotografi gennem udstillinger og andre aktiviteter som konkurrencer, workshops, fototure, Instawalks, rundvisninger, foredrag mm. De centrale aktiviteter kredser om det professionelle fotografi og omfatter en række udstillinger i absolut særklasse, men der er også plads til amatørfotograferne i programmet – de voksne såvel som børn og unge – for FOTODAGE VIBORG ønsker at være en festival for alle.

Highlights og program

Blandt dette års highlights er Årets Pressefoto, Årets lokale pressefotos, York Hovests ”100 dage i Amazonas”, Danmarks Unge Fototalent 2017 og Lars Krabbes ”Krabbes bedste”, der alle kan opleves på Hovedbiblioteket. Som noget helt særligt er den tidligere Vestre Landsret tæt ved domkirken i år indrettet som en særlig fotovenue med fire stærke must see-udstillinger: Bent Rejs ”Rockens legender”, ”Fotografernes fotograf Poul Ib Henriksen”, ”Bomullsbarna” af Hanne Ness og Ragne Sigmonds lysmalede fotografier.

Der er også gode oplevelser at hente på en del lokalbiblioteker, bl.a. i Bjerringbro, Karup og Stoholm.

Blandt arrangementerne kan vi bl.a. nævne ”Lysmaleri for børn”, VOX POP Instawalk, foredrag om Marinus Kjeldgaard, der var kendt som karikaturtegner med kamera, og streetfoto workshop. Men gå selv på opdagelse i programmet og se, hvad der fanger dig!

Hvem står bag?

FOTODAGE VIBORG realiseres med støtte fra Viborg Kommune og organiseres af en styregruppe bestående af initiativtagerne til festivalen og Viborg Bibliotekernne. Styregruppen samarbejder med en lang række partnere, der bidrager til festivalen på forskellig vis: Fotografer, fotoklubber, kultur- og undervisningsinstitutioner, virksomheder m.fl.