Viborg bibliotekerne Online ind i dit klasseværelse

05.10.20
Viborg Bibliotekerne tilbyder en række online løsninger, som kan benyttes ude på skolerne. Med disse tilbud håber vi, at afstanden mellem folkebibliotek og skole formindskes, og at lærere kan drage nytte af vores digitale tilbud i deres undervisning.

eReolen Go – et helt børnebibliotek i din lomme

eReolen Go er eReolens særlige app for børn. Her finder du et væld af ebøger, lydbøger, anbefalinger og sjove quizzer til børn i alderen 7-14 år. Bøgerne er formidlet særligt til børn og unge. Du finder både redaktionens anbefalinger og varierende temaer såsom ”Magiske verdener”, Hårrejsende fortællinger”, ”SCI-FI” osv. Som låner kan man låne 10 bøger om måneden, dog skal det bemærkes, at de ”blå bøger” kan lånes ubegrænset og tæller ikke med i lånerens månedlige kvote. Bøgerne afleveres automatisk, når lånefristen udløber.

På eReolen Go finder du alt fra letlæsning til højtlæsningsbøger. Klik på bogen og derefter på ”detaljer om materialet” for at få oplysninger om lixtal, aldersgruppe o.l. Du finder selvfølgelig også masser af ungdomsbøger!

Testlab Online - Leg med Testlabberne

TestLab Online er Viborg Bibliotekernes sandkasse ud i makerspace-aktiviteter, kodning, programmering og andre problemløsende opgaver.

Det er her vi leger, her vi udfordrer os selv, og her vi bliver klogere. Via. dette link https://www.viborgbib.dk/testlabonline finder du en opgavebank med kreative aktiviteter og udfordringer for elever og andre legebørn. Fællesnævneren for alle aktiviteterne er, at de skal give plads til fordybelse og lægge op til en masse hv-spørgsmål – før, under og efter processen. Opgavebanken udbygges løbende med aktiviteter fra TestLabs egne medarbejdere og samarbejdspartnere, som f.eks. Coding Pirates

Online Booktalks – boost læseglæden

Viborg Bibliotekerne vil gerne sætte ekstra fokus på børn og unges læseglæde! Derfor tilbyder børnebiblioteket en online service til alle kommunens skoler, hvor læsemotivation og læselyst er i højsædet. På Viborg Bibliotekernes Youtube-kanal vil vi løbende uploade små booktalks og opgaver, som lærerne kan bruge i dansktimerne og som et supplement til skolens læsebånd; alt sammen med det formål at understøtte skolernes arbejde med læselyst.

Vi vil løbende udbygge og tilføje nye videoer til forskellige målgrupper og med forskellige genrer som fokus, og vi modtager gerne input til nye temaer på laeringogviden@viborg.dk .

Find Youtube-kanalen via. dette link: https://www.youtube.com/playlist?list=PLXd8x8KDR3Q8bwW6tuo1_7WbzKdu4JTuf

Find KLC-beskrivelsen via. dette link: https://klcviborg.dk/grundskole/online-booktalks-og-bookstagrams

Book en bibliotekar – nu som online service

Har dine elever brug for hjælp til en projektopgave, eller skal de have inspiration til deres næste bog? Så er ”Book en bibliotekar” måske løsningen! Her får man en halv times individuel vejledning, uanset om man søger hjælp til faglitteratur i forbindelse med opgaveskrivning eller hjælp til at komme i gang med bibliotekets mange digitale ressourcer. Vejledningen kan foregå telefonisk, på mail eller via. videokonference.

Vi kan også hjælpe med inspiration til børne-/ungdomslitteratur.

Se mere og book her: https://www.viborgbib.dk/det-kan-du/book-en-bibliotekar

Tags