Tør du lime dine børn sammen i vinterferien?

20.01.23
Vinterferieprogrammet byder i år på 80 aktiviteter rundt i Viborg Kommune.

Har du nogensinde slikket på et ni voltsbatteri? Løftet låget på popcornene, når de popper? Nå ikke? Så er tiden kommet. I forestillingen ’50 farlige ting’ kan du selv opleve og undersøge nogle af de ting, som forældre synes er alt for farlige. Måske bliver du limet sammen med din bedste ven.

Eller får sat strøm til dig for at høre, hvilke lyde du indeholder. Snyd ikke dig selv og din familie for denne sprængfarlige forestilling, som kan opleves både på Hovedbiblioteket i Viborg, i Gudenåhuset i Bjerringbro og Jethallen i Karup.

Du kan se det fulde program over alle aktiviteterne på biblioteket og i resten af kommunen her:

Hvis du vil se hvilke aktiviteter som sker på Viborg Bibliotekerne, kan du klikke her.

Vinterferiens åbningsshows – fulde af leg

De gakkede løjer fortsætter hele vinterferien på Viborg Bibliotekerne, hvor temaet er spas, sjov og leg i lange baner. Mandag kan du opleve de fjollede børnebiblioteker smadre hinanden
i fjollede dyster såsom ’Hold masken!  – en grinekonkurrence’, ’Så hør dog efter!!  – en ’råbekonkurrence’ og ’Hvad snakker du om? – en ’gættekonkurrence’. Hvis du vil, kan du også selv være med i dysten.

Kreative podcast, børneteater og lydbanko

Tirsdag kommer den populære børnepodcast Radionauterne til Hovedbiblioteket i Viborg. Børnepodcasten laver et liveshow fyldt med gas, gætterier og utrolige historier fra videnskabens verden.
Efter showet vil der være mulighed for at hilse på Radionauterne. Onsdag kan du på opleve teaterforestillingen ’Åbent hus’, som introducerer de allermindste for teatrets magi. I Gudenåhuset i Bjerringbro
er der også teaterforestilling på programmet onsdag. Her kan du møde dukken Babusjka, som måske er verdens største optrækkelige dukke. En hel forestilling udspiller sig inde under Babusjkas skørt.
En masse artisteri og gøgl går i gang, og der danses, synges og spises pølser i lange baner til tonerne af rigtig spilledåsemusik.

Kom med til Lydbanko, som er Børnebibliotekets nyfortolkning af højtlæsning og digitalisering af rimebøger. Her får du udleveret en bankoplade, som man kender det fra billedbanko.
Billedet på pladen, skal du koble til den lyd, som afspilles eller fremføres af Børnebibliotekets opråber. Det bliver helt sikkert både skørt og skægt.

Børnekreativitet i lange baner

Ugen rundes af med generationsstrik, hvor du kan medbringe din veninde, bedstemor eller måske onkel til et par timers afslappende garnhygge. Har du stadig ikke fået nok af spas, bulder og brag,
kan du også runde ugen af i selskab med den uforlignelige mr. Balloon. Lær at lave en hund ud af balloner, et sørøversværd, en cykelhjelm eller et par røde pølser. Tilmeldte deltagere får en lille pose med hjem til
at lave endnu flere ballondyr.

LEGO – World of Play

Hele ugen kan du også lade kreativiteten få frit løb. I krea-værkstedet på Hovedbiblioteket i Viborg venter hjemmelavet modellervoks til de mindste. Til de lidt større børn kan de forlyste sig i et helt hav af LEGO-klodser,
der bare venter på, at DU kommer og bygger med dem! Her kan du lade legen finde kreative løsninger på vej, når nogle af klodens truede dyr skal hjælpes i workshoppen ”Build the Change”.

De mindste kan også glæde sig til højtlæsning i Sprograketten hele ugen. På Stoholm Bibliotek har de små Bibliobitter gjort deres indtog. Bibliobitterne er små væsner, der lever af gode historier.
Nu er det op til dig at finde dem, så de kan rejse sikkert hjem i deres rumskib. Og mon ikke der venter en lille præmie, hvis du finder dem alle?