Spændende podcasts til børn på eReolen GO!

Podcast er et medie i rygende udvikling, og der findes for øjeblikket flere end 2500 dansksprogede podcasts

Der kommer hele tiden nye og spændende serier til, og flere og flere af dem har faktisk børn og unge som den primære målgruppe. Det er der mange fordele ved! Med en underholdende podcast som det lydlige bagtæppe bliver de laaaange bilture sjovere, aftenputningerne måske nemmere og eftermiddagsunderholdningen lidt mere varieret.

På eReolen GO! kan du finde flere fantastiske podcasts, som dit barn enten kan nyde på egen hånd, eller som kan samle hele familien. Med en podcast i ørerne bliver dit barn klogere og får massevis af inspiration til såvel nye kulturoplevelser som litterært nørderi og spændende opdagelsesrejser i naturen. Læs her om tre af de podcast, dit barn kan dykke ned i på eReolen GO!

… og så en fjerde podcast på eReolen, hvor du som forælder kan blive opdateret på, hvad der rører sig inden for børnelitteraturen.

Harry Pottcast:

Det ligger næsten i navnet. Denne podcast er for dig, der bevæger dig hjemmevant rundt i Diagonalstræde og Hogsmeade, som mestrer flere trylleformularer og besværgelser, og som gerne sætter tænderne i en multismagsbønne fra Kandisbaronen. Kort sagt: Hvis du er vaskeægte Harry Potter-fan, så er denne podcast nærmest pensum.

I hver udgivelse tager podcastens værter Nanna og Amalie dig gennem et eller flere af bogseriens kapitler. De dykker helt ned i bøgernes karakterer og temaer og udvider læseoplevelsen med nye perspektiver og aktuelle synsvinkler, der viser Harry Potter-bøgernes fortsatte relevans. Det er både sjovt, medrivende og magisk at lytte til.

Find hele list med Harry Pottcasts her

YAS:

Denne podcast handler om ungdomslitteratur og -kultur. Heri behandles mange af de temaer og tabuer, som young adult-genren sætter ord på. Indholdet til podcasten er udviklet af dem, som den henvender sig til. Af unge til unge.

I hver episode tager værterne udgangspunkt i en kulturoplevelse. Denne oplevelse danner grundlag for snakken og indrammer de temaer, som tages under kærlig behandling. Alt fra klimadebat til kropsidealer og kulturforskelle drøftes, og det hele foregår i en umiddelbar og vedkommende tone – helt i øjenhøjde med den unge målgruppe.

Find hele YAS serien her

Tæt på naturen med Anders Kofoed:

Anders Kofoed er biolog og dyreekspert. Han ved (nærmest) alt om den natur, som befinder sig lige uden for vores hoveddør. Og så er Anders Kofoed en helt igennem fantastisk formidler, som elsker alt fra naturens grimmeste dyr til de irriterende ukrudtsplanter og i særdeleshed skrubtudsen.

I denne podcast er Anders Kofoed vært, og man storgriner sig igennem, mens man lærer om alle de dyr og insekter, som findes i vores baghave, i byen og i skoven. Anders Kofoed formår at formidle med humor, nærvær og en begejstring, som ikke kan undgå at smitte af på både små og store lyttere. Hør blandt andet om træernes ”wood world web”, hvilke dyr der kan overleve en atomkrig, og hvorfor skrubtudsen er et langt mere fascinerende dyr end løven.

Find Anders Kofoeds fire fine pottcasts her 

… og så den til de voksne: Børnebogcast (findes på eReolen)

Denne podcast er til dig, som læser højt for dit barn eller som har børn i skolealderen, der selv læser. Heri kan du blive klogere på, hvor du finder fantastiske læseoplevelser til dine børn og få et hurtigt overblik over aktuelle temaer og tendenser i børne- og ungdomslitteraturen.

Vi ved, at forældrene er en primær inspirationskilde, når det kommer til børns læsning. Men det kan være svært at orientere sig i de mange nye børnelitterære udgivelser. Her er Børnebogcast fra Københavns Biblioteker en rigtig god hjælp. De dygtige formidlere kommer med spritnye eksempler på fantastiske børnebøger til flere aldersgrupper.