Mormors Gebis – en interaktiv udstilling på Børnebiblioteket.

”Min Mormors Gebis er praktisk og smart, det kan bruges til alt, hvis man ikke er sart..”

Måske kender du Jakob Martins Strids magiske fortælling om ”Min Mormors Gebis”? Fra mandag den 11. oktober og frem til februar kan du opleve en interaktiv udstilling på Børnebiblioteket i Viborg, som tager udgangspunkt i denne fantastiske fortælling.

Udstillingen står i biblioteksrummet og er tilgængelig for alle besøgende på børnebiblioteket.

Udstillingen

Jakob Martin Strids højtelskede børnebog Min mormors Gebis visualiseres i en poetisk, fantasifuld og sjov udstilling. Udstillingen er skabt af scenograf og formidler Luise Midtgaard.

Rammen for udstillingen er et børneværelse med de genkendelige elementer; et skrivebord, en seng og et bogskab. Møblerne er blevet sat ind i hvert sit ikoniske miljø, som er steder der også går igen i Jakob Martin Strids universer; himlen, havet og haven.

I Luise Midtgaards univers forvandler sengen sig til et drømmelager, skrivebordet er et vindlaboratorie, mens bogskabet bliver en Idéfabrik.

Idéfabrikken ligner måske et bogskab, men det er placeret midt i en have og inde i skabet, er der en kompliceret sætningsmaskine, der danner fjollede sætninger af ord fra Min Mormors Gebis.

Drømmelageret er dér, hvor drømme er opbevaret og her kommer fortsat nye drømme til. Det forestiller er et stort akvarie placeret i en lille seng. Der er ikke vand i akvariet, men derimod en masse små ting og finurlige sager placeret som flaskepost i flasker.

Vindlaboratoriet er indrettet omkring et skrivebord. Skrivebordet bliver et fantasifuldt forsøgscenter for forskellige eksperimenter med vind og tyngdekraft.

Forfatter & Illustrator: Jakob Martin Strid

Forlag: Gyldendal

Udstillingsdesigner: Luise Midtgaard