Læsehitz for kidz 2023

28.11.22
Viborg Bibliotekerne søger 5 læsefamilier til Læsehitz for Kidz fra januar 2023

Hvad er Læsehitz for Kidz?

Det er et hyggeligt læsefællesskab for familier med børn i alderen 6-9 år, hvor højtlæsning og læseglæde er i fokus.

Hvad skal der ske?

Hver læsefamilie vælger to til tre bøger to gange i perioden fra januar til april, som familien sammen kan læse i den efterfølgende måned. Læsefamilierne mødes tre gange med børnebibliotekarerne Anne-Mette, Stine og Dagny – første gang til en introduktion og de efterfølgende to gange snakker vi om de bøger, familierne har læst. Bibliotekarerne læser desuden højt og finder på sjove aktiviteter til møderne, hvor der også serveres en lille forfriskning. Sidste gang er der en lille overraskelse til hver familie.

Hvornår?

Vi mødes første gang onsdag d. 25. januar kl. 16.30 på Hovedbiblioteket i Viborg og derefter onsdag d. 1. marts og onsdag d. 12. april samme tid og sted. Der er afsat en time til de første to møder og halvanden time til sidste gang.

Hvad sker der efterfølgende?

Børnebibliotekets personale vil i fællesskab med læsefamilierne komme med bud på, hvordan vi kan inspirere andre familier til at få mere læseglæde i hverdagen.

Hvordan tilmelder du din familie?

Skriv en mail til børnebibliotekar Dagny Vistisen, dav@viborg.dk senest d. 3. januar eller henvend dig til personalet på dit lokale bibliotek. Ved flere end 5 interesserede familier trækkes der lod om pladserne. Det er gratis at deltage

Som led i at styrke læseglæden og læselysten, vil vi her komme med lidt inspiration, der forhåbentlig kan bidrage til nogle skønne hyggestunder med grin, nærvær og fællesskab: