Læsehitz for kidz

06.09.21
Vil du have mere læsehygge med dit barn i hverdagen, så søger Viborg Bibliotekerne læsefamilier – vil du være med?

På Viborg Bibliotekerne har vi et nyt koncept ”Læsehitz for kids”, som har fokus på læseglæde og læsefællesskaber for børn og børnefamilier. Konceptet er henvendt til familier med børn i alderen 6-9 år, og vi ønsker her at skabe opmærksomhed på højtlæsning. Startskuddet er en familiebogcafé d. 14. september kl. 16.30-18.30 på Bjerringbro Bibliotek. Her er familier velkomne til at komme og høre mere om konceptet, få ny inspiration til højtlæsningen, og evt. tilmelde sig ”Læsehitz for kids” og dermed blive en del af vores kommende læsefamilier. Vi ønsker sammen med læsefamilierne at udveksle, udvikle og udvide vores fælles erfaringer med bøgernes univers.

Som led i at styrke læseglæden og læselysten, vil vi her komme med lidt inspiration, der forhåbentlig kan bidrage til nogle skønne hyggestunder med grin, nærvær og fællesskab.

”Fem rappe rim fortællinger” af Marianne Iben Hansen

En skøn og fantasifuld bog indeholdende fem rim-fortællinger. Fortællingerne er sjove at læse højt, da der kommer et naturligt tempo i oplæsningen, og de kreative og rytmiske ordspil inviterer alle til aktivt at deltage i oplæsningen. En bog med små festlige og finurlige historier der kan inspirere både store og små, give grin og dialog om de lidt skøre tekster.

”Pigerne fra Stjernedalen” af Mille Gori

En spændende fortælling om de to tvillingepiger Nete og Nola, der i et gammelt forladt hus finder nogle gamle breve. Brevene leder pigerne ud på en dramatisk og eventyrlig fortælling, omhandlende et omrejsende cirkus, og pigerne støder i brevene på navne og steder de genkender fra deres eget liv. Alt i alt en historie fyldt med spænding og mystik, som gør højtlæsningen alt andet end kedelig.

”Doktor Proktors pruttepulver” af Jo Nesbø

Historien handler om Lise, der mangler en god ven, heldigvis flytter Bulle til byen, og sammen møder de den gale og geniale Doktor Proktor. Doktor Proktor har altid gang i en masse projekter, og i hans forsøg på at skabe et middel mod høfeber, er opfindelsen i stedet landet på et meget effektivt pruttepulver. En morsom bog om venskaber, ærkefjender, eventyrlige rejser med kloaker, anakondaer og ildelugtende prutter. En skøn højtlæsningsbog for hele familien.