Læs og vind med Sommerbogen 2020

03.06.20
Viborg Bibliotekerne inviterer alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence: Sommerbogen 2020.

Viborg Bibliotekerne har i mange år tilbudt en sommerbogsaktivitet for alle skolebørn. Det sker også i år, og som et ekstra kulturtilbud får de mindste nu også glæde af deres helt egen sommerbogsleg.

Sommerbogen 2020 begynder den 12. juni og fortsætter frem til den 22. august. Det er nemt at deltage: Børnene skal læse og anmelde tre bøger, og som noget nyt skal de udfordre sig selv undervejs ved at løse forskellige læseopgaver. Nyt er også, at alle deltagere er med i en konkurrence om fede præmier.

Du kan printe udfordringsarkene herfra:

I år er det også muligt at udfylde udfordringsarket for skolebørnene på computer, telefon el. iPad. Udfylder du arket elektronisk skal du gemme det på din enhed og bagefter sende det afsted til boernebibliotek@viborg.dk. Du kan finde den elektroniske udgave af udfordringsarket her

Læseopgaver og belønning til alle børn

Alle deltagere skal bruge et udfordringsark, som de kan hente på alle 10 biblioteker fra den 12. juni. På arket finder man 30 læseopgaver med forskellige sværhedsgrader. Børnene skal løse mindst 10 af opgaverne og anmelde tre bøger på bagsiden. Arket skal afleveres på et af bibliotekerne senest den 22. august. Derudover får børnene i år en lille læsegave som belønning for at læse i sommerferien. De deltagende børn er herforuden automatisk med i lodtrækningen om tre hovedpræmier i den nationale læsekonkurrence og lækre lokale præmier fra Viborg Kommune.

De lokale præmier består af et sejt, trådløst headset sponsoreret af Bilka i Viborg, et gavekort til en smart skoletaske sponsoreret af Elsborg Lædervarer i Bjerringbro, et gavekort til lækkert tøj sponsoreret af tøjbutikken Seeds i Viborg og en gaveæske med to fribilletter til Bjerringbro Biograf. Hovedpræmien uddeles til tre vindere, der hver får lov til at tømme en boghandel på fem minutter.

Sidste år deltog tusindvis af børn fra hele landet og skrev over 30.000 boganmeldelser. De slog det rekordhøje antal anmeldelser fra tidligere år. I Viborg Kommune deltog godt 750 børn i den lokale udgave af Sommerbogen.

Sommerbogen for førskolebørn og deres forældre

Børns sprog- og læseudvikling begynder længe før skolealderen, og alle undersøgelser viser, at særligt her er højtlæsning en vigtig faktor. Derfor tilbyder Viborg Bibliotekerne som noget helt nyt også en sommerbogsaktivitet for førskolebørn. For at deltage skal man hente et ark til Sommerbogen på et af bibliotekerne i Viborg Kommune, og her opfordres man til at afprøve tre højtlæsningsaktiviteter med sit barn. Dette ark skal udfyldes og afleveres igen senest den 22. august, og barnet får en lille belønning.

Bag Sommerbogen 2020 står de danske børnebiblioteker, der arbejder for at tilbyde børn en masse spændende litteratur i sommerferien.