Kaffemaskinen

Af Anonym (ikke efterprøvet)
01.01.00
Hvert år udpeges ”Årets frivillige” i Viborg Kommune. En person, som frivilligt – uden løn -gør et stort stykke arbejde.

Det skulle ske næste formiddag på rådhuset. Bibliotekets leder, Britta, skulle have en præmie med – ikke en medalje, men en dyr og lækker kaffemaskine. Den stod klar på bordet på hendes kontor på første sal.

Sidst på eftermiddagen skulle hun lige tale med Finn, en af mine ledere. Han har kontor lidt længere henne ad gangen. Da hun 5 minutter senere kom tilbage til sit kontor, var præmien væk.

Jeg var på vej hjem, da Britta kom styrtende. ”Bent, Bent du må hjælpe mig. Gaven er væk – den må være stjålet.”
Heldigvis har vi fotoovervågning mange steder i biblioteket og jeg skyndte mig ned i kælderen, hvor billederne kan ses på en pc. Man kan ikke se alt, men et af kameraerne viser trappen op til første sal – og der var 3 personer på trappen i tidsrummet mellem 16.30 og 16.35. En lidt ældre dame A, en midaldrende mand B og en ret ung dame C.

Jeg kørte lidt frem og tilbage på filmen – og fandt både billeder, da de kom til biblioteket og billeder, hvor de senere forlader stedet.

Det var jo fint nok, men hvem var de?

A kom kl 16.20 , B kl 16.10 og C kl 16.00

Da alle 3 jo havde biblioteksposer med, startede de nok med at aflevere. Jeg gik ind på oversigten over afleveringer og der var ingen tvivl: A hed Gerda Møller, B Thorsten Jacobsen og C Betinna Jørgensen.

Gerda Møller er 65 år. Jeg kan se på det, som hun afleverer, at hun er vild med Thomas Helmig. Hun er en af dem, som stadig låner CD’er. Jeg kan også se hvad hun har lånt i dag: det er 4 Cd’er mere med Helmig bl.a. den med ”Hjem til Århus”

Thorsten Jacobsen, 50 år må være i gang med et større haveprojekt. Det passer også med at han bor i det nye kvarter i byen, Arnbjerg.  Han har lånt og låner også i dag en masse store havebøger + en om guldfisk. Måske til et havebassin.

Endelig er der Betinna Jørgensen, 28 år. Hun må have god tid, for hun har lånt og låner også i dag nogle tykke historiske romaner

Her er de på vej ud af biblioteket:

Nu kom Britta ned ad trappen. ”Finder du ud af noget?” ”Ja”, sagde jeg ”Jeg er næsten sikker på, at det er en af de tre”. ”Så skynd dig at ringe til politiet, måske kan vi få kaffemaskinen frem inden i morgen”.
 

”Det gør jeg” – ” men når jeg tænker efter, så er det vist kun nødvendigt at få fat i en af dem!”

Hvem tror I? Find svaret her.