Undallslund

Hvilken skattejagtsrute skal I gå i år?

08.10.21
De traditionsrige naturskattejagter byder i år på hyggelig uhygge til alle aldre. Afhuggede hoveder, monsterjagt og efterårets magi er blandt andet på programmet, når Viborg Bibliotekerne for 16. år i træk afholder skattejagter i efterårsferien.

Skattekort-salget starter fredag d. 15. oktober kl. 14

Ånder og afhuggede hoveder i Hvolris Jernalderlandsby 

I Hvolris Jernalderlandsby venter en oplevelse for de modige. Her kan man opleve jernalderlivet på nært hold, når formidlerne i Hvolris Jernalderlandsby byder indenfor til en helt særlig Naturskattejagt. Gravpladser og mystiske rune-beskeder er en del af dette års skattejagt i jernalderlandsbyen, og for de særligt modige venter historien om det afhuggede hoved fra Roum.

 • Alder: Ca. 5-12 år 
 • Længde: ca. 1,5 km
 • Hvor: Herredsvejen 135, 9632 Møldrup
 • Praktisk information: I Hvolris Jernalderlandsby findes toilet, puslerum, borde/bænke samt kiosk. 

Mysteriet ved Hald Sø 

I Hald tager dette års skattejagt udgangspunkt i lokale legender, som blandt andet siger, at det smukke naturområde ved Hald Sø engang var befolket af sagnvæsener. Her bliver man en del af historien og skal være med til at løse mysteriet, som det gamle sagnland gemmer på - og undervejs holde sig gode venner med kloge fugle, lygtemænd og trolde. Ruten er blevet til i samarbejde med Naturskolen i Hald.

 • Alder: Ca. 7-12 år 
 • Længde: ca. 3 km 
 • Hvor: Ravnsbjergvej 71, 8800 Viborg (grus P-plads til højre for Naturskolen) 
 • Praktisk information: Ved Hald sø findes madpakkehus, bålplads, toilet og legeplads. 

Monsterjæger-træning i Ørum Børneskov 

I samarbejde med Sundhedscenter Viborg er der for første gang blevet lavet skattejagt i Ørum Børneskov. Her skal familierne uddannes som monsterjægere og gennemføre en række prøver. Svære hovedbrud, fysiske prøver og mødet med mystiske væsner vil afsløre, hvem der er monsterjæger, og hvem der er monster.

 • Alder: Ca. 6-10 år 
 • Hvor: Ørum Børneskov (Futdalen), 8830 Tjele. Følg grusvejen mellem Veldsvej 31 og 33 til I når Børneskoven på venstre hånd.

Hyggelig uhygge i Undallslund Skov 

I Undallslund Skov kan skattejægerne glæde sig til hyggelige græskarlygter og opgaver for de mindste. Ruten er velegnet til klapvogn, og man kan nyde stemningen i skoven og mærke efteråret, mens man sammen løser opgaverne på ruten. Det er også muligt at medbringe lommelygte og gå ruten om natten. Denne rute er udarbejdet i samarbejde med Viborg Orienteringsklub. Ruten starter ved Orienteringsklubbens klubhus, hvor man på udvalgte dage kan være heldig at møde klubbens medlemmer, der står klar med en sjov børne-aktivitet.

 • Alder: Ca. 3-8 år 
 • Længde: ca. 3 km
 • Hvor: Start ved Viborg Orienteringsklub, Skivevej 93, 8800 Viborg. P-plads på græsset.
 • Praktisk information: Ved Viborg Orienteringsklub findes toilet, borde og bænke. Ruten er velegnet til klapvogn. Ruten kan også bruges efter mørkets frembrug, men husk en lommelygte, så du kan finde posterne. 

Magien og mystikken er løs i Vindum Skov 

Også i Bjerringbro er der nyheder på programmet. FDF Bjerringbro har nemlig fundet på en spændende off-road rute i Vindum Skov, som aldrig før har været en del af naturskattejagterne. Rygtet siger, at der er magtfuld og ond magi på spil og at folk forsvinder på mystisk vis. Der bliver sved på panderne, når familierne både skal løse mysterier og krydse krat i rollerne som kampklare magikere.

 • Alder: Ca. 7-12 år
 • Længde: ca. 3,5 km 
 • Hvor: Vindum skov, Horsdalvej, 8850 Bjerringbro (ruten starter ved P-pladsen lige før Horsdalvej møder Søndre Rind Vej)

Skattekort-salget skydes i gang fredag d. 15. oktober kl. 14

Man kan få fingrene i de populære skattekort på Hovedbiblioteket i Viborg og på Bjerringbro Bibliotek i betjent åbningstid - dog først fra fredag d. 15. oktober kl. 14.

I Ørum er der mulighed for at købe skattekort hos Butikken ved OK-benzin (Østergade 2) d. 15.-16. oktober og 21-23. oktober. Der er desuden mulighed for at købe skattekort til jernalder-ruten i Hvolris Jernalderlandsby i deres betjente åbningstid.

Ruterne er åbne fra lørdag d. 16. t.o.m. søndag d. 24. oktober. Undtaget ruten i Hvolris, der er åben fra tirsdag d. 19. til lørdag d. 23.  oktober – hver dag fra kl. 10-16.