Højtlæsning for daginstitutioner

20.07.22
Forløbet er udbudt af Sprograketten ved Viborg Bibliotekerne. Vi skal have en hyggelig formiddag, hvor vi sammen sætter fokus på højtlæsning og oplever mulighederne i Børnebiblioteket.

Kom ind på Børnebiblioteket i Viborg og få læst en historie højt. Når I booker en højtlæsning, vil der blive læst en historie højt for jer alene. Det er derfor vigtigt, at I angiver alder på børnegruppen, og evt. emneønske, så vil vi finde en bog, der er målrettet specifikt til jeres gruppe. 

At få læst højt på biblioteket af en ny voksen styrker børnenes koncentration og sproglige opmærksomhed, og danner samtidigt en god ramme for fordybelse og nysgerrighed. Efter højtlæsningen er I velkomne til at gå på opdagelse i vores Børnebibliotek. Her finder I bl.a. Sprograketten, som er et rum fuld af sprogstimulerende konkreter, der gennem en legende tilgang stimulerer børnene til at undre sig og reflektere over nye oplevelser og begreber. I kan også lege i vores nye biblioteksbus eller kigge i billedbøger i vores læsehuler. I har også mulighed for at reservere vores madpakkerum, hvor I kan nyde jeres medbragte madpakker i fred og ro.

Inden I kommer på biblioteket

Snak om jeres kommende tur på biblioteket og læs gerne historier højt sammen inden I kommer.

Efter I har været på besøg

Efter jeres besøg på biblioteket, kan I sammen snakke om oplevelsen om at være på biblioteket, læs eventuelt den samme bog som I hørte på biblioteket og snak om den.

Book højtlæsning her.