Gok gok, pip pip og kykkeliky

26.03.23
Påskeferien er lige på trapperne - der inspiration at hente på bibliotekets hylder!

Vi anbefaler gode bøger, som gør dig klogere på forårets traditionerne og historien bag, giver gode idéer til krea-hygge med familien og sjov med gækkebreve, samt lidt billedbøger for de mindste.
Husk også at besøge Hovedbiblioteket i Viborg 3.-5. april kl. 10-13, hvor børnebiblioteket inviterer til hyggelig krea-hygge med børnebogsfigurer. Mandag d. 3. april kan du også nyde en familie koncert "Jorden Rundt" på Skakbrættet, der tager dig på en musikalsk rejse igennem forskellige traditioner i hele verdenen. 

Traditioner

Hvad har påske egentlig med æg at gøre? Hvad er historien bag alle påskens dage? Og vidste du at der ikke kun findes fastelavnsris, men også Langfredagsris (som i 1500-tallet blev taget ret hæftigt i brug...)?
Mange forskellige traditioner er forbundne med påsken - nogle stammer fra kristendom, andre fra overtro. Læs mere og bliv overrasket om historierne bag her:

Gækkebreve

Vidste du, at gækkebrevet er en dansk tradition, der har rødder langt tilbage til 1700-tallet og det ældste gækkebrev er fra 1770. Få inspiration til finurlige, skøre og sjove gækkebreve i disse bøger:

Påskeklip- og pynt

Klippe-klistre aktiviteter hører ikke kun julen til. Her er en masse idéer til forskellige motiver, samt inspiration til pynt, der bringer forårsfornemmelser ind i din stue:

Påskehistorier for de mindste

To hyggelige påskehistorier og en påskekrimi for børn:

Påskeæg og påskefrokost

Sidst men ikke mindst tips og idéer til påskebordet, de smukkeste påskeæg og det lækreste påskefrokost: