Drømmen om sol, sommer og masser af glade børn

Det er regnfuldt – og jeg sidder her på hjemmearbejdspladsen med brændeovnen tændt. Der er mange bolde i luften for planlægningen af Snapsting for Børn er i fuld gang - og har været det længe.

Dog har vi også været præget af en vis usikkerhed hele foråret. For er det muligt at samle børn på Borgvold til Snapsting for Børn denne sommer? Hvad siger forsamlingsforbuddet – og hvad siger fornuften?

Heldigvis har jeg de skønneste billeder og den dejligste video fra sommeren 2019. Her var der ”gang i den” på Borgvold. Her var vi corona-bekymringsfrie – og børnene blandede sig med hinanden på tværs af skoler, børnehaver, alder og køn. Her var der plads til alle og børnekulturen udfoldede sig i en kæmpe buket. Det er fantastiske minder at have – for det er lige før, at man kan glemme hvordan børnelatteren fyldte Borgvold – og hvin og høje tilråb gjaldede mod scenen. Det hele er ligesom fra en fjern fortid – en tid før corona….

Snapsting for Børn 2021

I år planlægger sekretariatet for Snapsting for Børn en lidt mindre buket af børnekulturelle aktiviteter. Der kommer heldigvis i år liv på Borgvold i uge 25 – men i en noget mindre målestok end ellers og i en meget mere styret model. Vi planlægger aktiviteter, der foregår i børnenes kendte bobler fra skolen og børnehaven – og i nøje afmålte tidsrum, således, at der kan sprittes af og gøres rent, inden den næste gruppe skal prøve aktiviteten.

Vi planlægger Familiedags-aktiviteter rundt i Viborg by, således, at vi ikke samler flere tusind mennesker på Borgvold. Her kan man med billetbooking og coronapas (for de voksnes vedkommende) være med til både teater, gøgl og koncerter. Her kommer alt fra familiekoncert med Danmarks Underholdningsorkester i Musiksalen til cirkus og gøgl med Det flyvende Kuffertcirkus på Søndre skole – og en masse ind i mellem. Det hele bliver til Familiedagen under Snapsting for Børn – den 20. juni 2021.

Samtidig planlægger vi også 5 forskellige Snubledagsaktiviteter rundt i kommunen, således, at også de allermindste børn i Viborg Kommune får del i de børnekulturelle begivenheder. Snubledagene er for børn mellem 0 og 3 år.

Drømmen

Drømmene næres af håb og forventning. Og jeg håber inderligt på at corona pandemien kan holdes så meget i skak, at vi i år kan afholde vores tilrettede model af Snapsting for Børn. Jeg har en forventning om, at jeg igen skal fyldes op af glade børnestemmer og forundrede blikke, når vores trods alt ret store program folder sig ud i uge 24 og 25.

For det er drømmen om netop disse glade stemmer og disse lysende blikke, der er benzinen til at fortsætte planlægningen af årets største børnekulturelle begivenhed i Viborg Kommune. Det er med tanker på de små tumlere, der med åben mund og polypper, så den store klovn lave tricks i sommeren 2019 og med tanker på de store næsten teenagedrenge, der prøvede kræfter med GAME street Mekkas parkour bane og grinende spillede op til pigerne, at jeg på trods af regnen, den manglende sol og coronaens skygge alligevel kaster mig hovedkulds ind i planlægningen af Snapsting for Børn.

Der er stadig meget der skal gøres, vi skal have teltplaner, toiletvogne, frivillige og brandplaner og 1000 andre ting – men jeg gør det gerne – for jeg drømmer om sol, sommer og masser af glade børn. Og mon ikke mit ønske går i opfyldelse?

Hvis du vil vide mere om Snapsting for børn så følg med her eller tjek Viborg Bibliotekernes Facebook side.

Hvis du ønsker at deltage som frivillig til Snapsting for Børn bedes du kontakte os her.