Del bøgernes magi med de allermindste

05.04.23
Viborg Bibliotekerne er for alle....

... og vi jubler hver gang, vi får besøg – uanset om det er bedsteforældre med børnebørn, bordfodbold-spillende tweens, flittige studerende, hungrende hurtig-læsere, videbegærlige fordragsgængere eller nysgerrige pilfingre i børnebiblioteket. Ja, vi bestræber os på at have tilbud til alle og enhver.

Tilbud til daginstitutioner og skoler

Men vidste du, at Viborg Bibliotekerne også laver tilbud til daginstitutioner og skoler? I den seneste tid har vi arbejdet på projektet ’Dagplejernes bibliotek’, hvor vi sammen med dagplejen har udviklet og afprøvet en række aktiviteter for de allermindste i dagplejernes legestuer. Et slags ’Bibliotek To-Go’. Vi rykker ud med en ’magisk kuffert’ fuld af spændende historier, billedbøger, små bamser, sanselige tørklæder og farverige rasleæg – og sammen med både børn og voksne fortæller vi historier, synger sange, laver fagter og leger med rim og remser. At kufferten er pyntet med glimmer-figurer, gør den bestemt ikke mindre spændende for de 0-3årige nysgerrige små pilfingre. Projektet Dagplejernes bibliotek er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Højtlæsning

Når vi læser med de helt små, sker der en masse gode ting i hjernen. Og selvom vi ikke umiddelbart kan se en forskel på 1-årige Albert, når han lige har fået læst højt, så tag ikke fejl! Tandhjulene kører på højtryk inde bagved, sproget udvikler sig, og han oplever glæden ved at fordybe sig i gode historier.

Herunder finder du et udvalg af pegebøger, som er gode til de helt små. Leg med lydene, lav bevægelser til eller find på en lille sang om Arthur, der går på potte, eller den sultne ulv. Vi lover dig, at responsen fra de allermindste er god – de elsker nemlig, når de voksne leger med!

God fornøjelse!