Dagens spørgsmål på børnebiblioteket

15.10.19
Den anden dag på børnebiblioteket havde jeg besøg af en pige og hendes mor, som var på jagt efter nye læseoplevelser.

Med stor frustration i stemmen erklærede pigen, at hun nu havde læst sidste bog i Harry Potter-serien. Og hvad skulle hun nu stille op? Det var verdens bedste bøger, og hun ”ville aldrig kunne finde nogen, der målte sig med dem”. Hun gik med tunge skridt med ned til fantasyafdelingen og troede ikke rigtig på projekt ”find-nye-fantasy-bogoplevelser”. Men for både hende og andre børn, ja og voksne også, så er der gode læseoplevelser i vente til Harry Potter-elskeren. Nedenfor kan du se et udpluk af anbefalinger til alle Harry Potter-fans i alderen 10-14 år. Og pigen… Ja, hun endte med at tage et par bøger med under armen og et smil på læben – så jeg håber på, at hun på ny bliver indfanget i fantasy-universet; fordi det er da et fedt sted at gå på opdagelse.

Nevermoor af Jessica Townsend
En serie om pigen Morrigan Crow, som kommer i lære i ”Det Forunderlige Selskab” i den magiske by Nevermoor. Serien skaber et univers, hvor magi, troldmænd og fantasy smelter sammen i en fantastisk pærevælling.

William Wenton-serien af Bobbie Peers
William elsker koder og ser rebusser og mønstre overalt. Da han besøger ”Umulighedsudstillingen”, hvor verdens sværeste gåde er udstillet, går alt galt – eller måske falder alt faktisk på plads, og han bliver optaget på instituttet for kodeknækkere. Men er han helt sikker der? Og hvad er der så særligt ved William?

Serien er ikke rendyrket fantasy, men er krydret med robotter og teknologi.

De ualmindelige af Jennifer Bell
I denne serie møder vi Ivy og hendes storebror Seb, som helt uventet befinder sig i et kapløb med tiden om at opklare en gammel familiehemmelighed. I opklaringen af mysteriet havner de to søskende i en parallelverden kaldet Ludinor, hvor intet helt er, som det ser ud.

Magisterium af Holly Black
Collum vil gøre alt for ikke at komme ind på Magisterium; en skole for magikere og troldmænd. Men i hans kamp mod magiens verden, opdager han skjulte familiehemmeligheder, og han bliver langsomt suget mere og mere ind i trolddommens univers.

Materialer