BØRNEBIBLIOTEKAR MIKKEL ANBEFALER: Gode bøger fra 2021 man kan læse sammen

Af Anonym (ikke efterprøvet)
09.12.21
Alle børn synes det er hyggeligt at læse sammen med hinanden eller med en voksen.

Der behøver ikke være tale om traditionel højtlæsning. Det kan også være en hyggestund hvor man bladrer i en bog sammen, snakker om bogens illustrationer eller skiftes til at læse højt for hinanden.

Og det gælder alle aldre: Uanset om man er 3, 7 eller 12 år, er det fantastisk at læse sammen to og to eller endnu flere sammen.

Her har jeg samlet en liste over bøger der vil være rigtige gode at læse sammen.

Der er fantastiske fortællinger, finurlige fingerlege og bøger der ikke selv vil læses.

Til de yngste

Har jeg bl.a. fundet den kunstneriske pegebog ’Pegebogen’, hvor man skal gå på opdagelse på siderne med sin finger og lade den blive en del af billederne.

I ’Den store bog om forskellighed’, af samme forfatter som den kendte ’Den store bog om følelser’, tematiseres verdens mangfoldighed og diversitet, og ’Den store bog om superskatte som virkelig betyder noget’ sætter fokus på de nære ting i livet der både er gratis og vigtige for os som mennesker.

En anden fantastisk bog er den kreative, legesyge ’Bogen der ikke ville læses’, der sikrer en sjov højtlæsning med masser af fis og ballade.

klassiske højtlæsningsbøger

Mere klassiske højtlæsningsbøger med mindre fortællinger er ’Skøre Max Hansen’, ’Alle tiders bøger vi læser igen’, ’Kampklar – godnathistorier der får børn til at drømme stort’ og ’Eventyr om modige og seje piger fra hele verden’.

De ældre børn

Til de ældre børn fra 8-10 år og op kan man fordel bevæge sig væk fra hylderne med højtlæsningsbøger for at finde medrivende fortællinger. Gode bøger til at læse sammen kunne her være den nyeste udgave af ’Coraline’ af Neil Gaiman, kalenderbogen ’Harry Potter – Et magisk år’ eller Kenneth Bøgh Andersens fantastiske genfortælling af den kendte gyserfortælling ’Frankenstein’.

Rigtig god læselyst!