Bjerringbro Bibliotek får læsehund til børn med læseudfordringer

20.01.22
Hvad sker der, når man kombinerer højtlæsning, en hund og et barn med læsevanskeligheder?

Dette er ikke starten på en vittighed, men en realitet på Viborg Bibliotekerne, hvor man netop har fået endnu et læseteam bestående af læsehunden Mango og hundens ejer Heidi Overgaard Lund fra Foreningen Læsehunde. Der er i forvejen to læsehunde-teams på Hovedbiblioteket i Viborg og nu starter så et tredje – denne gang på Bjerringbro Bibliotek.

Læsevanskeligheder og læsehunde

Omkring 15 % af alle danske skolebørn har en læseudfordring og mange af dem har samtidig mistet lysten til at læse. Derfor oplever forældre, at det kan være svært at motivere barnet til at øve læsningen hjemme. Når bogstaverne driller, kan det gå ud over barnets skoleglæde, selvtillid og læselyst. Derfor tilbyder Viborg Bibliotekerne og Foreningen Læsehunde hjælp til børn med læseudfordringer.

Kender du et barn, der har svært ved at læse?

Kender du et barn mellem 7-12 år, som kan have glæde af ekstra læsetræning, så står læsehunden Mango klar. Et læseforløb består af 6 besøg à ca. 45 minutters varighed. Her vælger barnet en bog, som passer til barnets læseniveau, og læser den højt for læsehunden i Bjerringbro Biblioteks nyindrettede læserum.

Efter 6 besøg går barnet fra biblioteket med et fint diplom og nogle gode læseoplevelser rigere.

Skriv eller ring til Bjerringbro Bibliotek på mail: bjerringbrobib@viborg.dk, tlf: 87873550, hvis et læseforløb kunne have interesse.

Læsehunden Mango

Du kan læse meget mere om den søde og dygtige læsehund Mango her.

Tags