5 tips til at gøre dit barn til en glad læser

08.09.22
Skolestart betyder læsestart for endnu en årgang af børn. Læsekoden skal knækkes, børnene skal støttes til at åbne døren til læsningens univers. Skolen er fyldt med bogstaver, lyde, ord og et univers af ny viden. Du kan som forælder også gøre rigtig meget for at styrke nysgerrigheden og læselysten.

Du har en meget vigtig rolle i forhold til at gøre dit barn til en glad læser. Vi har samlet nogle gode råd og forslag til bøger til dig, der har en begynderlæser i huset.

Råd nr. 1: Leg med sprog og lyde

Leg med rim med dit skolebarn. Rim er leg med sprogets lyde, og lydene er fundamentet for at lære at læse og skrive.

Råd nr. 2: Vær nysgerrig på bogstaverne

Der findes et væld af forskellige ABC-bøger. Læs og gå på opdagelse sammen. Snak om, hvordan bogstavet ser ud, og hvordan det lyder. S som ssss-slange og M som mmm-muh.

Råd nr. 3: Udvid ordforrådet

Bliv ved med at læse højt for dit barn, selvom det begynder at læse selv. Snak om fortællingen, oplevelsen og de nye ord, der dukker op. Her er et par forslag til højtlæsning:

Råd nr. 4: Find de første læs-selv bøger sammen

Tag sammen på biblioteket og gå på jagt i de lette gule bøger på børnebiblioteket. Find noget, dit barn synes, ser spændende ud.

Her er to gode serier at starte ud med: 

Letlæsningsserien Læs lydret - trin 0

Letlæsningsserien Lydret Dingo Mini

Råd nr. 5: Vær et godt forbillede – læs en god bog

Vis dit barn, at læsning er dejligt. Det gør du ved at prioritere at læse selv. Du er dit barns vigtigste forbillede, så det smitter af, når du viser, at det er vigtigt for dig at hygge dig med en god bog.

Tag dit barn med på biblioteket, når du skal finde en god bog til dig selv. Og find inspiration til din næste læseoplevelse her på Viborg Bibliotekernes hjemmeside eller på Litteratursiden.dk

God læselyst til dit barn – OG dig.

Tags