3 stærke ungdomsbøger fra E-reolen

27.05.20
Viborg Bibliotekernes børnekulturmedarbejder Sofie anbefaler ungdomsbøger fra eReolen

En ung rapper giver verden gåsehud

Kender du de bøger, der efterlader dig åndeløs? On the Come Up er netop sådan en bog.

Angie Thomas skriver vildt og fængende om sekstenårige Brianna, der kæmper for at blive en anerkendt rapper, så hun kan forsørge familien, der kun lige skraber nok penge sammen til mad og husleje hver måned. En stærk fortælling om identitet, kampen mod stereotyper og sprogets magt til at ændre verden – både til det værre og det bedre. Og så er bogen en stor hyldest til hip-hop genren.

Find bogen på eReolen her

Tv-serien SKAM som bogserie

Hvis du også er helt vild med den norske tv-serie om Eva, Noora, Isak, Sana og alle de andre fra Hartvig Nissens Gymnasium i Oslo, så vil du helt sikkert elske denne bog-serie. Du får nemlig lov til at læse manuskriptet, præcis som skuespillerne, og opleve eller genopleve vennernes glæder og sorger. Hver bog har, ligesom hver sæson i tv-serien, sin egen hovedperson, og fælles for dem alle er, at de er gennemført menneskelige. Vi ser dem med kærlighedsproblemer, tømmermænd og bumser og følger de uperfekte venskaber, der gør det hele en smule bedre.

Find hele SKAM serien på eReolen

En bror på dødsgangen

Over to måneder følger vi Joe, hvis bror Ed er blevet dømt til døden for mordet på en politibetjent. Brødrene har ikke set hinanden i 10 år, og nu skal de tilbringe deres sidste sommer sammen – nogensinde. Denne rørende fortælling giver et indblik i forholdet mellem to brødre fra en fattig amerikansk familie og følger Joes kamp for at acceptere, at Ed ikke mere kan være en del af hans liv. For hvordan lever man videre, når ens bror ikke gør? Bogen er skrevet på vers, hvilket gør læseoplevelsen til noget helt særligt.

Find bogen om Joe på eReolen her

Rigtig god læselyst!

Materialer