Mens vi venter på Sally Rooney

Af Anonym (ikke efterprøvet)
10.09.21
Var du også vild med Normale Mennesker og Samtaler med Venner?

Så ved du helt sikkert, at Sally Rooney netop har udgivet en ny bog, og at den hedder ’Skønne verden hvor er du?’. Mens du venter, at den nye bog lander på bibliotekets hylder, kan du jo varme op med et par anbefalinger.

Sally Rooney formår i sine romaner at sætte ord på, hvilke følelser, der er på spil blandt de unge mennesker, der står på tærsklen til voksenlivet og de kriser, som følger med. Venskab, seksualitet, præstation, social arv, angst, sygdom, komplicerede familierelationer er bare noget af det, der vælter rundt i hovedpersonernes kaotiske liv.

Man kan fristes til at tænke ”Så kom dog videre”, når hovedpersoner væver rundt, gør skade på sig selv eller ødelægger deres vigtige relationer. Men som læser er vi tvangsindlagt til at stå det igennem med dem for at indse, at ”the struggle is real”. Sally Rooney beskæftiger sig med den såkaldte kvartlivskrise, og mens du venter på, at den nye bog lander på bibliotekets hylder, kan du læse eller genlæse hendes to tidligere romaner eller en række andre bøger der beskæftiger sig om samme tema.

Normale mennesker er også blevet til en populær serie, som findes på dr.dk.

Materialer