Anette og Charlotte anbefaler: Romaner om stærke kvinder

25.11.21
Fire gode romaner om kvinder, der er stærke og bemærkelsesværdige. Vi har bedt Charlotte og Anette om deres bedste anbefalinger på temaet ’Stærke kvinder’.

Er du på jagt efter en god læseoplevelse, hvor du kommer i selskab med inspirerende karakterer? En bog, hvor du står side om side, når der skal kæmpes og træffes svære valg.

Det er der rig mulighed for i de fire romaner, som vores to bibliotekarer Charlotte og Anette anbefaler under temaet ’Stærke Kvinder’.

Anette anbefaler:

Elizabeth Strouts bøger om Olive Kitteridge

Olive Kitteridge er en kvinde, som man godt kan blive lidt skræmt af, men lærer du hende først at kende, så står du overfor noget af en bemærkelsesværdig kvinde. Kontant og stærk. Kan virke brysk og så alligevel skrøbelig. Og så er hun tiltalende uperfekt. Fortællingen om Olive foregår i New England, Maine.

Mød og læs om Olive Kitteridge og hendes sorger og glæder i romanen af samme navn. Og hvis du gerne vil læse mere om hende, kan du kaste dig over fortsættelsen ’Olive, igen’. De to bøger får min varmeste anbefaling.

Jacqueline Winspears bøger om ‘Maisie Dobbs’

Følg Maisie Dobbs, der starter som tjenestepige. Ved gode menneskers hjælp får hun mulighed for at studere på Cambridge. Der sidder nemlig et ualmindeligt godt hoved på den hende. I første bind i serien, er Maisie ved at slå sig ned som privat detektiv i London og den første sag handler om utroskab. Til dig som nyder hyggelige krimier.

Charlotte anbefaler:

Gertrud Tinning: En uretfærdig tid

En roman om de stærke og modige kvinder som i 1885 arbejde på Rubens klædefabrik, Danmarks største kvindearbejdsplads, hvor kvinder konsekvent blev underkuede, underbetalte og uretfærdigt behandlet.

Fantastisk roman som kalder til taknemlighed imod de kvinder, som turde kæmpe imod datidens normer.

Alice Hoffman: Vi fulgte skildpadderne

Bogen handler om den franske kunstmaler Camille Pissaro eller måske især om hans mor Rachel. Den foregår i 1800-tallet, hvor Rachel to gange i sit liv må gifte sig for at bevare sin egen arv – kvinder kunne ikke arve. Så hendes far bortgifter hende i første omgang til en ældre forretningsmand, og da hendes første mand dør, gifter hun sig med den fjerne slægtning, som så arver familiens forretning. Men Rachel kæmper for sine rettigheder som et selvstændigt menneske. Det er en smuk, eksotisk og vidunderligt farverig roman.

Savner du mere inspiration? Hold øje med vores bogcafeer.