Et overflødighedshorn af dansk musik i Viborg

Det danske musikliv er på programmet i Viborg Kommune, når den nationale SPIL DANSK-kampagne begynder i uge 44.

I Viborg er der fuld fart på musikken med mange forskellige koncerter i den kommende periode. Det sker for at markere SPIL DANSK, som er en national musikkampagne.

Borgere i Viborg Kommune kan se frem til alt fra dansk jazzmusik på Viborg Kunsthal til workshops på skoler, hvor elektronisk musik og komposition er i fokus.

Viborg fejrer dansk musik

Viborg Kommune har igen i år valgt at markere fejringen af dansk musik og har derfor købt en bred koncertpakke til kommunens borgere. Der er fri entre til alle koncerterne - dog er der enkelte events, hvor man skal booke en pladsbillet.

- Vi håber, at kommunes borgere vil fejre dansk musik sammen med de arrangerende kulturinstitutioner. Den danske musik er en del af vores kulturarv og viser, hvem vi er i 2019,” siger Kulturchef Steen Lindgaard.

Koncerter for børn og voksne

Koncertrækken spænder vidt fra artisttalk med Jakob Haugaard, som underholder gæsterne i Jan Vestergaards private stue, til Kai Normann Andersens sange på Skakbrættet. Du kan komme helt tæt på en af landets mest interessante jazzsangerinder, når Veronica Mortensen og pianist giver koncert på Kattholt i Tapdrup.

For børnene er der fokus på den danske musik gennem spændende workshops på skoler. De kan se frem til koncerter med børnekor, der synger sange fra den nye Højskolesangbog for børn. Elever fra Viborg Kulturskole indtager Skakbrættet på Viborg Bibliotekerne og spiller koncert for børn og unge. 

Det fulde program kan ses på Viborg Bibliotekernes hjemmeside.

For flere informationer kontakt da Rikke Kamedula Skovsbo, Børnekulturkonsulent ved Viborg Bibliotekerne på telefon 20 63 08 41.