VIS MIG DIN BOGREOL: Biblioteks- og Borgerservicechef i Viborg Kommune Britta Thuun-Petersen

10.03.22
Biblioteks- og Borgerservicechef i Viborg Kommune Britta Thuun-Petersen viser sin bogreol frem og fortæller om sine yndlingsbøger og lysten til at læse. Dette er det første indslag i en serie, hvor biblioteksansatte viser og fortæller om deres bogreoler, yndlingsforfattere og de gode læseoplevelser.

Jeg læser fordi…

Jeg holder af mange forskellige slags litteratur og er af natur videbegærlig og nysgerrig på livet. Derfor læser jeg alt mulig - lige fra gode krimier, kærlighedsromaner, historiske fortællinger og spændende biografier til bøger om ledelse. De fiktive fortællinger i romanerne, men også de faktuelle i biografierne, giver mig indsigt og oplevelser i verdener som ikke er min. Læseoplevelserne gør mig klogere på den verden vi lever i, og beriger mig med indsigt og forståelse for andre menneskers perspektiver og livssituationer.

Min interesse for især ledelseslitteratur, hænger sammen med mit job som chef i Viborg Kommune. Der udkommer hvert år mængder af nye bøger på dette område, næsten lige så mange som der udkommer nye kogebøger. Det er langtfra alle jeg kaster mig over, men der er til stadighed nye guldkorn og spændende perspektiver på ledelse og ledelsesudvikling, som jeg synes er både berigende og interessante.

Min seneste store læseoplevelse er…

Det er flere år siden jeg har læst den, men ’Alt det lys vi ikke ser’ skrevet af Anthony Doerr, var en fantastisk og rørende læseoplevelse.

Det forfatterskab jeg altid vender tilbage til er…

Håkan Nesser og Ken Follett.

Den bog jeg tit anbefaler til andre er…

Serien om den engelske krigsveteran og detektiv Cormoran Strike, skrevet af Robert Galbraith (som er pseudonym for J.K. Rowling – forfatteren bag Harry Potter bøgerne).

Den næste bog jeg skal læse er…

Jeg tror det bliver Ida Jessens ’Kaptajnen og Ann Barbara’ eller ’Et forjættet land’ af Barak Obama.

Materialer