VIS MIG DIN BOGREOL: bibliotekar Merete

22.04.22
Bibliotekar Merete har ikke blot én kæmpe gulv-til-loft bogreol, hun har to! Læs mere om hvad er det bedste Merete har læst.

Jeg læser fordi…

der er så mange muligheder og så mange virkeligheder, jeg kan blive klogere på - så mange aspekter af livet, jeg ikke selv oplever, men kan få kendskab til gennem bøgerne. En forfatter skulle have skrevet (her frit oversat): ”en Læser lever tusind liv, før han dør, den der ikke læser lever kun ét”. Blandt andet derfor er jeg en Læser.

Bøgerne kan så meget. Nogle bekræfter én i sine egne oplevelser og synspunkter, mens andre udfordrer og sætter spørgsmålstegn. Jeg kan især godt lide, når jeg bliver nysgerrig og liiige må slå noget op - kan det nu virkelig passe, at de har problemer med for mange kameler i Australien eller ser den by virkelig sådan ud fra oven eller er der virkelig en landingsbane på stranden?

Nogen gange bliver bogen også bare brugt som ”virkelighedsflugt” – når jeg har brug for en pause fra alting. Jeg har altid gang i flere bøger på en gang. Jeg hører gerne en ”let” lydbog, mens jeg kører til og fra arbejde.
Der skal også gerne være en, der er lidt udfordrende - måske noget faglitteratur eller bare en bog, som jeg egentlig ikke havde tænkt at læse, men som jeg så alligevel går i gang med, fordi jeg tror, jeg kan bruge den i mit arbejde som bibliotekar.
Og så skal jeg også have gang i en bog, som jeg bare har LYST til at læse. Det er så dejligt lige at kunne gribe fat i den bog, jeg er i stemning til.

Min seneste store læseoplevelse er:

Jeg har to... Den ene er "Urværk" af Ane Riel, der handler om Alma, som lever alene, har svært ved at huske og forstå. I mange små erindringsglimt får vi stykket puslespillet om Almas livs sammen eller måske ikke...
En rørende og medrivende fortælling om et langt liv og hvilke konsekvenser mødet med en lille dreng og hans hund får for Alma.

Og den anden er "Fortællinger omkring Tavs" af Cecil Bødker. Jeg skulle egentlig bare læse den første af fortællingerne højt på mit arbejde, men jeg tog hjem og genlæste hele bogen. Det er de fineste fortællinger om drengen Tavs, der vokser op hos sin bedstemor. Bogen foregår i ”gamle dage”, stille og roligt får vi beskrevet, hvordan Tavs oplever omverdenen og tør tage initiativ.

Det forfatterskab jeg altid vender tilbage til:

Her bliver jeg så nødt til at nævne tre.
Elizabeth Strouts bøger om Olive Kitteridge – Olive er så forfærdelig, at man kun kan komme til at holde af hende.
Rick Riordan – hans bøger om de græske og romerske guder. Det er godt nok børne/ungdomsbøger, men jeg elsker hans ironiske humor og skæve vinkler på (gude)verdenen, samtidig får jeg genopfrisket alle de gode gamle myter.
Jeg håber snart at få tid til også at læse hans bøger om de egyptiske og nordiske guder.

Den bog jeg tit anbefaler til andre:

Hvis det er krimi er det Elly Griffiths serie om Ruth Galloway. Jeg er vild med denne lidt for store, lidt for usunde, lidt for rødvinsdrikkende, altid i sort klædte arkæolog.

Den næste bog jeg skal læse er:

"En helt anden historie" fordi jeg bliver i godt humør, når jeg læser om Håkan Nessers Gunnar Barbarotti.
Jeg vil også gerne læse Hans Jørgen Bonnichsens "Hånden" fordi jeg skal bruge den på arbejde, og så skal jeg høre "Den ærlige bedrager" af Tove Jansson, fordi hun plejer at skrive de bedste skildringer af forskellige personligheder.

Materialer