VIS MIG DIN BOGREOL: bibliotekar Anette

22.04.22
Mange kender bibliotekar Anette Koue fra de mange, mange bogcaféer, som hun har været med til at afholde på Skakbrættet. Men hvordan ser hendes bogreol egentlig ud? Læs med her.

Jeg læser fordi…

jeg ikke kan lade være. Helt fra barnsben elskede jeg at træde ind i bogens verden. Jeg læste alt fra billedbøger, krimier, sjove bøger og mindes stadig da jeg lå på min skibsbrik og hulkede mig i gennem ’Guds blinde øje’ af Bech Nygaard.

Dengang læste jeg helt sikkert for underholdningens skyld. Som voksen er jeg blevet langt mere klar over, hvad bøger og læsning også gør for sin læser. At vi gennem litteraturen blandt andet bliver klogere på os selv, på andre mennesker, får nye indsigter og et velfortjent frirum.

Jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden bøger, og jeg har gerne gang i flere på en gang – jeg er vist sådan en slags humørlæser.

Min seneste store læseoplevelse er...

’Sommerfugledalen’ af Inger Christensen. Bogen består af 15 fantastiske digte som hænger sammen i en såkaldt sonetkrans. Digtene kredser om døden, men er samtidig en hyldest til livet. Vi læste bogen i en læsekreds, og det var helt fantastisk at folde de 15 digte ud sammen i gruppen. Der er noget ganske særligt ved at dele sin læseoplevelse med andre. Særligt det at høre, hvad andre får ud af teksten.

Det forfatterskab jeg altid vender tilbage til er...

et lidt svært spørgsmål, da jeg er så hulens nysgerrig, og gerne vil følge med i hvad der sker på den litterære scene. Men kommer Dorthe Nors, Tine Høeg eller Stine Askov med en ny bog, så kommer bogen helt sikkert forbi mig.

Den bog jeg tit anbefaler til andre er...

’En gentleman i Moskva’ af Amor Towles. Den handler om Grev Alexander Rostov som i 1922 får frataget sin titel og kommer i livslang husarrest på Hotel Metropol i Moskva. Fra at bo i en smuk suite og et liv i luksus, får han et lille bitte loftskammer og kommer til at gå til hånde på hotellet. Det er der kommet en fantastisk og forunderlig historie ud af. Det var sådan en bog jeg bare slugte.

Den næste bog jeg skal læse er...

Nanna Gouls ’Heksens alfabet’ – den handler om en bibliotekar…

Materialer