Vil du vide mere om hiphop?

Viborg Bibliotekernes helt egen musikformidler Katrine giver gode tips til at lære den rå og fandenivoldske genre at kende

Torsdag d. 17. marts får vi besøg af Musikjournalist og DJ Nanna Balslev. Hun fortæller om en helt ny generation af kvindelige rappere som Tessa, Sulka, Goldie 6is, Yakuza og FVN. 

Synes du det lyder spændende, så er det bare med at møde op til arrangementet eller du kan læse med her, hvor musikformidler Katrine giver tips til genren:

Qello

Her kan du finde en koncert med en af forgangskvinderne inden for hiphop, nemlig Lauryn Hill. Her en MTV Unplugges koncert fra 2002.

Podcast

DRÅBEN er en hiphop podcast, præsenteret i samarbejde med GAFFA.

Afsnittet ”Kvinder i dansk hip hop” fra 17.01.2021 fokuserer på kvinderne i hiphop, og hvordan der er mere plads og fokus til kvinderne, men også hvordan det stadig er svært for kvinder at bryde gennem stereotyperne i en meget mandsdomineret verden. Afsnittet byder også på anbefalinger til upcoming artister.

Bog

”Hiphop” Af Morten Jørsum, Sune Navntoft (2019)

Gennemgang af hip hop-musikkens og -kulturens historie og indflydelse i USA, hvor hip hop startede, i Danmark og på globalt plan.

Lydbog (net)

”Hip-hop: A cultural and musical revolution” Af Vanessa Oswald (2018)

Om hiphoppens historie og fire elementer: rap (MCing), disc jockeying (DJing), graffiti, og break dancing.

Tidsskriftsartikel

”Hiphop som talerør: Den højtråbende musik har rødder i smerte og fattigdom og har mere på hjerte end sex og vold” Af James McBride (2007)

 

Tags