Viborg Animationsfestival på biblioteket

Snart skydes Viborg Animationsfestival i gang, og programmet er fyldt med oplevelser for børn og voksne

Den 27. september skydes Viborg Animationsfestival (VAF) i gang og programmet bugner af spændende aktiviteter for børn, voksne, fagfolk og nysgerrige sjæle, der vil vide mere om animationens fagre verden. Der er filmvisninger, talks, foredrag, workshops og meget mere. Her på Viborg Bibliotekerne huser vi flere forskellige arrangementer.

Stjernedyr i TestLab

I samarbejde med ANIMOK, inviterer vi skoleklasser til workshop i vores TestLab. Her starter vi med at se kortfilmen "Fox fires", hvorefter vi arbejder kreativt med at genskabe et "stjernedyr", der kan findes på stjernehimlen.

VAF talks

Hvis du er mere til at lytte og se, kan du møde flere filmskabere, og høre dem fortælle om, hvordan man skaber en animeret film og arbejder sammen på tværs af landegrænser. Du får et indblik i historien om "Lille Frø", der er elsket af børn og voksne, og du kan høre om, hvordan et dansk animationsstudio spillede en stor rolle i produktionen af den storslåede internationale featurefilm, Calamity Jane.

Gå på opdagelse på VAF's hjemmeside og i VAF's program her.

Du kan varme op til VAF med vores anbefalinger til gode animationsfilm, der alle kan ses gratis på Filmstriben:

Ernest & Celestine

Muse- og bjørneverdenen er skarpt adskilte, men alligevel finder Célestine og Ernest sammen, og et varmt venskab opstår.

Se filmen på Filmstriben

Bjørnene fra Sicilien

Et utroligt eventyr om mod og frihed. En gruppe bjørne bor i bjergene på Sicilien. Da bjørnen Tonio - søn af bjørnenes konge - en skæbnesvanger dag skylles ned af floden og fanges af en gruppe mennesker, efterlader det bjørnekongen ude af stand til at passe sine pligter.

Se filmen på Filmstriben

Mysteriet om Hr. Link

Eventyreren Lionel Frost finder endelig et mytologisk væsen, som han har ledt efter så længe. Væsnet, kaldet Hr. Link, har selv ønsket at blive fundet af Lionel, og sammen tager de på en farefuld, men også skæg, færd.

Se filmen på Filmstriben

Rejsen til Fjerkongens rige

Den lille kanin Johan mister sin mor til Fjerkongen og lever på havet med sin far for at undgå samme skæbne. Men Johan savner sin mor, og da faderen en dag er i land, sætter Johan egenhændigt kurs mod Fjerkongens rige for at finde sin mor.

Se filmen på Filmstriben

Den store stygge ræv og alle hans venner

Små historier om den store stygge ræv, der ikke er så styg at hønsene er bange for ham. F.eks. stjæler han tre æg fra en rugende høne, men opdrager kyllingerne i stedet for at spise dem.

Se filmen på Filmstriben

Den lille prins

Animationsfilmen ’Den lille prins’ er inspireret af Antoine de Saint-Exupérys klassiske børnebog af samme navn fra 1943. I filmen forsøger en mor at forberede sin unge datter til en akademisk fremtid ved hjælp af et meget stramt skema.

Se filmen på Filmstriben

Sangen fra havet

Bens mor forsvandt, da hans lillesøster blev født. Nu er Saoirse seks år og kan stadig ikke tale. Og hvad værre er: Hun er i færd med at forsvinde ganske som sin mor.

Se filmen på Filmstriben

Drengen med det tikkende hjerte

Jack fødes på den koldeste dag nogensinde, så hans hjerte er en isklump, som jordmoderen må udskifte med et kukur. Mekanikken virker fint, hvis han bare undgår at blive forelsket.

Se filmen på Filmstriben

Kirikou og de vilde dyr

Den onde troldkvinde Karaba spiller igen en væsentlig rolle i sequelen til Kirikou og troldkvinden.

Se filmen på Filmstriben

Månens vogter

Der er vagtskifte på en lille planet, hvor nye kræfter skal overtage de vigtige hverv som solens og månens vogtere.

Se filmen på Filmstriben

Materialer