Udstyr og programmer

24.02.22
Lidt om det udstyr som er i medielab rummet og som du kan bruge til at optage og rediger dine podcasts med.

Udstyr

I lokalet finder du en Rodecaster Pro, som er en lettilgængelig mixer og styringscentral, som gør det muligt for dig at styre lyde og mikrofoner undervejs i din podcast. Derudover findes der fire Rode PodMic-mikrofoner.

Derudover er der en computer til redigering af lyd, billede og video til rådighed med følgende programmer:

Hindenburg

I vores MedieLab finder du professionelt udstyr til at optage og redigere lydproduktioner. Du har blandt andet mulighed for at benytte lydredigeringsprogrammet Hindenburg, hvis basale funktioner du kan blive klogere på i denne vejledning. Vejledningen er udarbejdet af Jesper Paakjær (www.Blaalyd.dk), og er første del af en længere vejledning, som også omfatter gratisprogrammat "Audacity". Denne del af vejledningen finder du nedenfor på siden her.

Læs vejledning til Hindenburg.

Vær opmærksom på, at Hindenburg er et betalingsprogram. Hvis du vil redigere dine lydoptagelser på din egen computer kan du enten købe abonnement til Hindenburg eller downloade gratisprogrammet Audacity (se nedenfor).

Den gode arbejdesprocess, når du bruger Hindenburger.

Hindenburg lydredigering - Quick-guide til lydredigering i Hindenburg

Audacity

Til redigering af dine lydoptagelser kan du benytte gratisprogrammet Audacity, som du nemt kan downloade på din egen PC. Du kan blive klogere på Audacitys basale funktioner i denne vejledning. Vejledningen er udarbejdet af Jesper Paakjær (www.Blaalyd.dk), og er anden del af en længere vejledning, som også omfatter betalingsprogrammet "Hindenburg". Denne del af vejledningen finder du ovenfor på siden her.

Læs vejledning til Audacity.

Download Audacity

Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud - Adobes samling af apps til redigering af både lyd, billede og video.