Tid til læsning

12.07.19
Læsegruppe for dig der er har stress, angst eller depression inde på livet.

Sundhedscenter Viborg og Viborg Bibliotekerne opretter endnu engang læsegruppe for borgere, som er udfordret af stress, angst eller depression.

Holdet har første mødegang onsdag den 25. september klokken 15.30-17.00.

Læsegruppen er en lille lukket gruppe på max. 8 deltagere. Målet er at skabe gode læseoplevelser i en tryg og hyggelig ramme.

Der kræves ingen særlige forudsætninger eller forberedelse for at deltage i det gratis tilbud.

Hvordan foregår det i en læsegruppe?

Læsningen foregår i selve gruppen, hvor en bibliotekaruddannet læseguide fra Viborg Bibliotekerne læser teksten højt. Det kan være en novelle, et uddrag fra en roman eller et digt. Undervejs i læsningen holdes der pauser, hvor vi snakker om teksten - det der undrer os eller det der begejstrer os. Det kan være en passage, vi synes er særlig interessant eller det kan være at teksten vækker et minde, som sætte en samtale i gang.

Når vi taler om teksten, er der ikke nogen ’rigtige svar’ - alt hvad teksten får os til at tænke eller føle, kan vi tale om.

'Tidligere deltager har blandt andet fremhævet, at det er spændende at læse sammen med andre, fordi man får andres mening og oplevelser af teksten. Ved at læse sammen åbner fortællingen sig på en helt anden måde, end når vi læser alene' fortæller bibliotekar Anette Koue.

Til hver mødegang serveres der kaffe og kage for fællesskab og hyggeligt samvær er også i fokus.

Tilmelding - sådan gør du

Vil du tilmelde dig holdet eller vide mere om tilbuddet, skal du kontakte Bente Dalsgaard fra Sundhedscenter Viborg på tlf.: 87876082.