Ta´ vandreskoene på eller læs om dem der gør

22.05.15
For mig er lykken at gå og gå og gå...

Jeg har de seneste år fundet glæden ved at vandre, og det bliver til spændende ture i udlandet, men også til ugentlige  gåture i Viborg og omegn. At gå fungerer for mig som små åndehuller i en travl hverdag, og man tænker  hulens godt og får slappet af, når krop og sjæl smelter sammen - skridt for skridt.

Min næste vandretur i udlandet går til Skotland, så træningen er så småt gået i gang. Men man behøver ikke at rejse ud for at få gode gåoplevelser - vi har dem lige uden for døren.

  • Inderøen i Dollerup bakker byder på et smukt og kuperet terræn med egern, flagspætter og isfugle , vand og meget mere. Afhæningt af hvor langt man vil gå og dagsform, kan man skære i ruten. Turen rundt er super børnevenlig fordi terrænnet er så varieret, og der er så meget at kigge på. Og Tænk! - så er stierne anlagt af ungarske flygtninge sidst i 1950'erne. 
     
  • Ø bakker i Nørreådalen byder på en skøn tur i lyng og bakker og med fantastisk udsigt, når man når toppen. Stedet er en lille perle, og når man går derude er det som om stedet er skudt op af ingenting. Ruten er ikke så lang, men man kan jo bare tage en runde nr. 2 eller 3. 
     
  • Lige i baghaven har jeg Undallslund. Der er flere afmærkede ruter, men man kan  sagtens sammensætte sin egen tur. Er man til bålmad i skoven,  er der ved mosen gode bålpladser. 

Byd gerne ind med dit yndlingssted for gåture - så forlænger jeg gerne listen. 

Jeg holder af at gå, men nogle gang er det også dejligt at sidde i sin yndlingsstol og bare læse om det.

Tyske Monika Peetz har skrevet 'Tirsdagsfruerne', som handler om 5 kvinder, der gennem 15 år mødes første tirsdag i hver måned på en fransk restaurant i Køln. De holder af hinanden på godt og ondt trods alle forskellighederne. Da Judiths mand dør, vil hun på  pilgrimstur til Lourdes og de andre veninder, ja de bakker op.Turen bliver noget af en prøvelse og undervejs modnes deres venskab, og kvinderne gennemgår en personlig udvikling. Sjov og underholdende.

Annedorte Ries' bog 'Pilgrim : en Caminovandring' er en meget personlig bog om hendes vandring på Caminoen. Hun tog afsted, fordi hun var brændt ud i sit job som læge. Bogen er en anelse referende, men giver indsigt i det at gå Caminoen og nogle fine betragtninger på livet, dets udfordringer og at finde glæden og håbet igen.

Cheryl Strayed pakkede også en rygsæk og gik, da hendes liv brændte sammen.  Hendes bog har titlen 'Wild : en fortælling om at fare vild og finde sig selv igen'. Cheryl beslutter sig for en 100 dages vandretur på den 1800 km lange Stillehavsrute efter, at hun nåede bunden pga. morens død, skilsmisse, misbrug m.m. En udviklingsrejse med beskrivelser af naturen samt møder med mennesker."Der findes ikke den onde tanke, du ikke kan gå dig fra" - det er grundfilosofien i denne brugsbog 'Den gode tanke rækker længere' af Anne-Mette Nørregaard. Bogen giver et kærligt skub til de kvinder, som gerne vil prøve vandrelivets glæder og udfordringer, men som synes det er lidt uoverskueligt. Bogen giver masser af tips og tricks - så nu er der ingen undskylding for at blive hjemme i sofaen.

God gåtur og læselyst!

Materialer