SAMMEN I BEVÆGELSE: Tag med på en litteraturoplevelse i naturen

Viborg Bibliotekerne inviterer til gode litteraturoplevelser i de mange fantastiske naturområder, vi er omgivet af.

I Kristi Himmelfartsdagene den 13.-16. maj kan du tage med på en lille rejse op gennem den danske litteraturhistorie i smukke Undallslund Plantage.

En smuk gåtur i skoven og en spændende snak om gode bøger gav Viborg Bibliotekerne idéen om at bringe litteraturen ud i naturen. Kulturformidler Mie Olesen fra biblioteket udtaler:

- Vi har udvalgt nogle af danmarkshistoriens bedste forfattere, som vi deler ud af på gåturen. Målet er, at deltagerne går hjem med ny viden, gode samtaler og friske røde kinder - og ikke mindst en rigtig dejlig litteraturoplevelse.

Hent dit vandrerkit til ruten

Har du gået mange ture, mens landet har været lukket ned? Eller har du måske haft svært ved at komme ud af døren? Viborg Bibliotekernes litterære vandretur er et sjovt og lærerigt alternativ til en almindelig gåtur i skoven - uanset om du har brug for nye input på gåturen eller bare et konkret mål at gå efter. Turen giver både sved på panden og sætter gang i hjernevindingerne, for vi har selvfølgelig sørget for et par små udfordringer undervejs.

Ruten er godt 5,5 km. lang, og der er både bakker og smalle stier undervejs, så ruten egner sig derfor bedst til voksne. Den kræver intet forudgående kendskab til litteraturhistorie, og den kan udforskes både alene, to og to eller i små hold. Billetten koster 30 kr. for at deltage, og når du har købt din billet, kan du hente dit vandrerkit på Hovedbiblioteket i Viborg.

Så snør vandreskoene og tag en ven (eller måske en date?) under armen og nyd foråret i Undallslund. Vi har sørget for den gode samtale hele turen rundt. Og hvem ved, måske giver turen dig lyst til at besøge nogle af vores store, danske forfattere?