Sæt dine reserveringer på feriepause

10.06.23
Undgå at miste din plads i køen til de efterspurgte bøger!

Du kender det sikkert: Du nyder ferien og ser frem til et par uger langt væk hjemmefra – og så tikker der en SMS ind. Den bog, som du har ventet med længsel på, er kommet hjem og står nu klar til afhentning… de næste fem dage. Ikke så nemt at nå, hvis du er langt væk hjemmefra?

Her et tip til, hvordan du kan bibeholde din plads i reserveringskøen

Hvis du sætter dine reserveringer på pause, mens du holder ferie, bliver de ikke aktiveret, i den periode du er fraværende. De er "passive".

Det vil sige: Hvis du står som nummer 1 på listen over reserveringer til "Atlas" af Lucinda Riley/Harry Whittaker, bliver du stående der, indtil du er vel hjemme igen.

Når din angivne fraværsperiode udløber, bliver din reservering "aktiv" igen, og først der bliver bogen taget fra til afhentning til dig. Du bibeholder din plads i reserveringskøen og rykker ikke længere ned.

Husk at sætte dine reserveringer på pause i god tid inden din ferie

Ellers kan du risikere, at dit lån fra et af lokalbibliotekerne allerede er under transport, når du angiver din fraværsperiode.

OBS! Fraværsperioden gælder ikke fjernlån

Hvis biblioteket modtager fjernlån til dig i ferieperioden, bliver de gjort klar som normalt, og du skal bestille igen, hvis ikke du når at hente det. (har du mulighed for at kontakte biblioteket, hvis du har fået en besked om at et fjernlån er klar til dig, så kan vi låne materialet ud til dig og du kan hente det, når du kommer tilbage. Det betyder selvfølgelig, at låneperioden begynder, når vi låner materialet ud til dig, således at låneperioden bliver kortere.)

Sådan gør du:

Du kan selv sætte reserveringerne på pause via hjemmesiden.

  • Log ind på www.viborgbib.dk med dit CPR-nummer/lånernummer og din pinkode
  • Klik på "Min konto"
  • Klik  på "Redigér brugerprofil"
  • Under Reserveringer på pause, udfyld start- og slutdato for din ferie (i felterne vist på billedet herunder)
  • Klik "Gem"

Du kan også ringe til os på tlf. 87873434, så hjælper vi dig gerne over telefonen, eller du kan spørge næste gang, du kommer forbi dit bibliotek.

Husk at tjekke åbningstiderne på dit bibliotek

I løbet af sommeren er der enkelte afvigelser fra de normale åbningstider, ikke mindst for hvornår der er personale til stede på de enkelte biblioteker. Du kan tjekke åbningstiderne her.