Fotograf: Aleksandar Kovacevic
Det jyske landskab. Fotograf: Kirsten Klein

Programmet for Fotodage Viborg er klar

20.04.18
Fotodage Viborgs program bugner også i år af spændende og inspirerende fotooplevelser. Som noget nyt har en del af festivalen i år et tema, Baglandet, der slås an af festivalens hovedudstillinger i den tidligere Vestre Landsret, på Hjultorvet og på Hovedbiblioteket i Viborg. Som noget nyt har en del af festivalen i år et tema, Baglandet, der slås an af festivalens hovedudstillinger i den tidligere Vestre Landsret, på Hjultorvet og på Hovedbiblioteket i Viborg.

Desuden byder åbningsweekenden på en perlerække af inspirerende fotoaktiviteter for alle, der har lyst til at prøve kræfter med og blive klogere på fotografiet som medie og som kunstart.

En hyldest til fotografiets mangfoldighed

Fotodage Viborg løber af stablen for sjette gang i dagene fra 4. til 27. maj 2018. Gennem tre uger kan publikum gå på opdagelse i ikke færre end 25 udstillinger rundt omkring i Viborg by og andre steder i Viborg Kommune. Tilsammen giver udstillingerne et indblik i fotografiets mangfoldighed og repræsenterer en bred vifte af fotogenrer. Hovedudstillingerne er skabt af nogle af Danmarks allerbedste fotografer og viser, at de hører til i verdenseliten.

Stiller skarpt på Baglandet

Ti af udstillingerne er samlet under et fælles tema, Baglandet. Det fortolkes blandt andet af Kirsten Klein, der tager os med ind i det jyske landskab, Steven Achiam, hvis udstilling LIV RET er en fortælling om, hvordan vores livret knytter sig til minder om mennesker og steder, vi holder af – og Jyllands-Postens fotografer, som hver dag indfanger hverdagslivet ude i ”baglandet”. Til temaudstillingerne hører også udstillingen Jylland 4ever, hvor en række jyske fotografer har sat billeder på forfatteren Christina Hagens humoristiske og spiddende betragtninger om livet i Jylland fra romanen Jungle.

Åbningsweekend med masser af fotoaktiviteter

En anden nyhed i 2018 er, at de allerfleste fotoaktiviteter er samlet i åbningsweekenden fredag-søndag 4.-6. maj. Det er intentionen at skabe en intens festivalstemning og et mødested, hvor publikum kan gå fra det ene arrangement til det næste og opleve mange forskellige perspektiver på fotografiet.

Programmet for åbningsweekenden byder blandt andet på talks, rundvisninger, fotoworkshops, instawalk, demonstration af fototeknikker, en særlig aktivitetsdag for fotoklubber og udstyrsloppemarked. Programmet er sammensat, så der er noget for enhver smag – og det meste kan man deltage i uanset, om man ved noget om fotografi på forhånd eller ej.

Information

Programmet for Fotodage Viborg 2018 kan ses her . Desuden kan man følge med på fotodage.dk og festivalens Facebook-side.

Materialer
Reservér
  • Bog

Fotografering med digital spejlrefleks

Af Henrik Schurmann (2011)
Læs mere
Reservér
  • Bog

In the eye of the beholder : 10 street photographic statements

Af Jan Bisbjerg (2015)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Danske fotografier - før og nu : ny samling med 394 fotos : badeliv, vejret, musik, bryllup, dyrene (Ny samling)

(2000)
Læs mere
Reservér
  • Bog

100 fotografier der forandrede verden

(2017)
Læs mere