Oftest stillede spørgsmål om nedlukningen

24.03.21
Viborg Bibliotekerne genåbner onsdag d. 21. april. Du kan få svar på dine spørgsmål ang. nedlukningen af bibliotekerne indtil da her.

Kan jeg aflevere bøger, mens I har lukket, og hvad med gebyrer?

Du kan aflevere bøger på Hovedbiblioteket i Viborg, Bjerringbro, Karup, Skals og Stoholm Biblioteker. I Viborg afleverer du dine materialer i mellemgangen mod P-pladsen. I Bjerringbro kan du aflevere materialer i Gudenåhusets foyer. Der er ikke adgang til biblioteksrummet på nogle af bibliotekerne.

Du kan stadig vente med at aflevere dine bøger til Viborg Bibliotekerne åbner igen. Når vi åbner, har du 14 dage til at få afleveret dine bøger, før der kommer gebyrer på.

Du kan se tidspunkter for, hvornår du kan aflevere på de enkelte biblioteker her.

Hvad sker der med mine reservationer?

Hvis du modtager besked om at et reserveret materiale står klar til afhentning, kan du afhente det i åbningstiden på det bibliotek som er angivet som afhentningssted. Du kan afhente reserveret materialer på Hovedbiblioteket i Vibog, Bjerringbro, Karup, Skals og Stoholm Biblioteker. Se de begrænsede åbningstider her.

Vigtigt: Hvis du ikke ønsker at afhente materialet før biblioteket åbner helt op, skal du genbestille materialet og sætte din reserveringer på pause. Det gør du ved at logge ind på www.viborgbib.dk og under ”Min konto” vælge brugerprofil. Du er også velkommen til at kontakte Viborg Bibliotekerne via mail eller telefon, så hjælper vi dig gerne.

Er du bruger på et af de lokalbiblioteker, som endnu ikke kan åbne op, er der afhentning hos Min Købmand i Møldrup, hos Dagli'Brugsen i Rødkærsbro, Ørum, Frederiks, Hammershøj og Løgstrup og hos Købmandsgården i Vridsted. Du modtager en SMS/E-mail, når materialet er klar til dig og besked om hvor du skal hente det reserverede materiale.

Jeg skal bruge bøger til opgaveskrivning, hvad kan jeg gøre?

Du kan reservere materialer her på hjemmesiden eller i App'en.

Har du brug for hjælp til at finde materiale, kan du få hjælp af vores dygtige bibliotekarer her.

Hvordan bestiller jeg Take Away Bøger?

Take Away Bøger giver dig mulighed for at låne bøger, mens Viborg Bibliotekerne er lukket ned. Du kan bestille bogposer via denne bestillingsformular. Bogposen hentes enten hos Søster Lagkage i Viborg, Gudenåhuset i Bjerringbro, Best By Henriette i Stoholm, Mona's Blomster i Karup eller Min Købmand i Møldrup.

Det er også muligt at bestille Take Away Bøger til Købmændene i Hammershøj, Vridsted og Løgstrup.

Kan jeg ringe til biblioteket?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os. Vi har åben for telefonen på vores hovednummer 87 87 34 34 på følgende tidspunkter:

Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag 10.00 – 19.00
Fredag: 10.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 14.00
Søndag: 13.00 - 16.00

Du er også velkommen til at skrive en mail til os på: viborgbibliotekerne@viborg.dk

Er det muligt at finde læsestof, mens biblioteket er lukket?

Husk, at du kan gå på biblioteket digitalt! Som låner kan du stadig tilgå alle vores digitale ressourcer, som eReolen.dk og Filmstriben.dk via apps eller i din browser.

De blå titler på eReolen er der ikke begrænsning på, og disse kan du låne ubegrænset.

Viborg Bibliotekerne modtager ikke aviser i lukkeperioden. Det er derfor ikke muligt at læse aviserne fra lukkeperioden, når vi åbner igen. Dagens avis kan dog læses igennem Infomedia

Jeg har brug for at printe og scanne dokumenter, kan jeg det?

Det er ikke muligt at printer, scanne og tage kopier mens Viborg Bibliotekerne er nedlukket. 

Mens vi er nedlukket er vi gået igang med at skifte printsystem. Det kan du læse mere om her, siden opdateres løbende med oplysninger om det nye system.

Jeg har glemt mit login til biblioteket - hvad gør jeg?

Du kan altid logge på www.viborgbib.dk med dit NemID.

Hvordan opretter jeg mig som bruger? Jeg vil gerne benytte de digitale muligheder.

Du kan oprette dig som bruger på hjemmesiden ved at anvende dit NemID. Du skal:

  • Klikke på ”Log ind” på viborgbib.dk
  • Derefter klikker du på ”Ny bruger?”
  • Nederst i teksten klikker du på ”Opret dig som bruger”
  • Benyt dit NemID for at oprette dig som bruger

Hvornår åbner Viborg Bibliotekerne igen?

Vi følger Regeringens anbefalinger og restriktioner, og genåbner alle 10 biblioteker i Viborg Kommune, så snart vi får lov til det. Seneste melding om genåbning er onsdag den 21. april 2021.

Følg med her på siden og på Viborg Bibliotekernes Facebook/Instagram for at få de seneste informationer fra os.

Frem til den 20. april er der ikke adgang for borgere til mødelokalerne. Det er ikke muligt at benytte bibliotekerne i den selvbetjente tid (dvs. at logge ind med dit sygesikringskort). Man kan således hverken låne eller aflevere fysiske materialer i den lukkede periode.