Nyt Bemærkedage fra Viborg Bibliotekerne

Viborg Bibliotekerne byder velkommen til endnu en sæson fyldt med oplevelser for alle. Det nye Bemærkedage-program kan hentes på alle Viborg Bibliotekerne fra 4. januar 2019.

 

Viborg Bibliotekerne har i samarbejde med mange lokale foreninger og aktører skabt et alsidigt forårsprogram. Med mere end 75 foredrag, arrangementer og kulturelle oplevelser fordelt rundt om i Viborg Kommune, er der rig mulighed for at finde noget for enhver smag.

Litteratur og viden
Foråret byder på møder med aktuelle danske forfattere som Iben Mondrup og Leonora Christina Skov. Litteraturinteresserede kan også glæde sig til bogcaféer, højtlæsning til kaffen og et foredrag om vores fascination af krimier.
De videnshungrende kan blive klogere på alt fra fransk impressionisme over Livet på Sumatra til Viborgs fredelige natur.

Musik og fællesskaber
Til de musikinteresserede byder programmet på koncerter med bl.a. Sinne Eeg & Trio, lokale musikanter og mange flere. Det er også muligt at få luftet sine egne stemmebånd, når Viborg Bibliotekerne og Kulturskolen i Viborg inviterer til Syng med Mig.
Hver dag danner Viborg Bibliotekerne ramme om mange forskellige fællesskaber og møder. Til nogle møder er brugerne selv værter, mens andre faciliteres af biblioteket.
Vi glæder os til at skabe et nyt fællesskab omkring en række brætspilscaféer i foråret og se nye og gamle ansigter til Samtaler på Balkonen.
Dette forår introducerer vi desuden arrangementsrækken Kultur Natur, som forener kultur, natur og bevægelse. Vi rykker biblioteket udenfor og krydrer litteraturen med bålstemning, gåture, fællesskab og gode samtaler.

IT og ny teknologi
Giver den digitale verden problemer i hverdagen, så er der hjælp at hente i Netværkstedet på både Hovedbiblioteket i Viborg samt på Karup og Bjerringbro Biblioteker, mens Åbent TestLab er stedet, hvor den teknologiske kreativitet kan blive udfordret. 
For børn
Også børnene kan se frem til mange oplevelser. Viborg Bibliotekerne gentager f.eks. succesen med Familiekoncert og tilbyder som noget nyt booktalk og pizza med læseinspiration til børn og forældre på både Hovedbiblioteket og på Bjerringbro Bibliotek. Mangler familien noget at tage sig til i vinterferien, så kig forbi det lokale bibliotek eller se mere på ferieaktiviteter.viborg.dk – det bliver ikke kedeligt.

”Vi ønsker rigtig god fornøjelse med de mange oplevelser på Viborg Bibliotekerne”, lyder det fra biblioteks- og borgerservicechef Britta Thuun-Petersen.
Bemærkedage-programmet kan hentes på alle Viborg Bibliotekerne fra 4. januar og desuden kan man læse mere om alle arrangementerne på viborgbib.dk.


Mere information:
Anette Siem Kristensen, bibliotekar, Viborg Bibliotekerne
ansc@viborg.dk, 87872649