Nye læsehuler på Børnebiblioteket indviet og klar til brug

02.06.17
3 hyggelige huler som kan bruges til at læse, lytte eller hyggesnakke

Børnebiblioteket på Viborg Hovedbibliotek har fået flotte nye læsehuler, der er et specialdesignet møbel, som er udviklet af arkitektstuderende Ida Fonslet.

Møblet er blevet udviklet for at tilgodese de større børns behov for et sted, hvor de kan trække sig tilbage og hyggge, når de er på biblioteket. Det er lavet i lyst træ med tre rum - huler - hvor børnene kan sidde og læse, lytte eller bare hyggesnakke. Fronten af møblet er beklædt med stave, som både er en dekoration og samtidig visualiserer morsealfabetet.

"Alle - både børn og voksne - har ind imellem brug for en hule. Nu har vi dem også her på Børnebiblioteket" sagde administrationsleder Finn Christiansen i sin velkomsttale til 3.y fra Viborg Private Realskole, som var med til at teste læsehulerne ved indvielsen. Klassen kalder sig "Læsehestene" og de kom med fine gaver til indvielsen: en tøjdyrs-læsehest, en plakat og et personligt tillykkekort fra hver elev , som fortæller, hvorfor de elsker at læse.

Læsehulerne er gode, for de er hyggelige, bløde og sjove, sagde børnene til bibliotekar Kirsten Nørgaard. Hulerne var en succes blandt børnene, der straks tog dem i brug.