Nyd en digital og eventyrlig vinterferie på Viborg Bibliotekerne

12.01.21
Oplev en eventyrlig vinterferie for hele børnefamilien

Vinterferien på Viborg Bibliotekerne er i år fyldt med spændende oplevelser i en ny og kreativ form. Ferien byder på et fantastisk teatershow med H.C. Andersen Paraden LIVE fra Viborg Bibliotekernes Facebook side, hvor du også kan møde nuttede marsvin, mus, kakerlakker og Danmarks mest populære kæledyr, når dyrene besøger biblioteket i ferien. Viborg Bibliotekerne serverer det hele online for alle børnefamilier i Viborg Kommune.

H.C. Andersen kommer på besøg
Eventyret begynder allerede mandag, når H. C. Andersen Paraden underholder store som små med en musikalsk teaterforestilling, hvor eventyrfigurer folder sig ud som et glansbillede af H. C. Andersens verden. Børn og voksne kan glæde sig til iørefaldende sange og finurlige fortællinger fra de mest populære eventyr. Et show for alle i det ganske kongerige.

Viborg Bibliotekerne inviterer alle til at se med LIVE via Viborg Bibliotekernes Facebook den 15. februar kl. 11.00. Kom med ind i H.C. Andersens eventyrverden, som bliver levende, når han fortæller om Den grimme ælling, Prinsessen på ærten, Klods Hans, Kejserens nye klæder og Tommelise! Det er ganske vist, for livet selv er dog det dejligste eventyr!

Læs for dit kæledyr og vind en sej præmie
Onsdag i uge 7 er sprængfyldt med sjove oplevelser med kæledyr. Hovedbiblioteket får besøg af nuttede, små mus, en kær hundehvalp, kakerlakker og de to små skaldede marsvin ”Buller-fnisen” og ”Hagrid”. Marsvinene skal dyste i en specialbygget bane, og der bliver god tid til at høre om de forskellige kæledyr. Undervejs vil en bibliotekar læse højt fra biblioteket og give inspiration til litteratur om kæledyr. Naturskolen Viborg er med som samarbejdspartner og vil formidle viden om dyrene på dagen.
Det eneste, man skal gøre, er at tænde for Viborg Bibliotekernes Facebookside og se med live kl. 11.00 onsdag den 17. februar.
Hele liveudsendelsen slutter med, at Viborg Bibliotekerne afslører, hvem der vinder den store konkurrence ”Læs for dit kæledyr”. Vinderen får et flot gavekort til MAXI ZOO, så der kan blive tanket op på udstyr til yndlingskæledyret. Læsekonkurrencen begynder i uge 6 – følg med på Viborg Bibliotekernes Facebookside og Instagram.

Kreativitet med to go-pakker til børn
Som et enestående kreativitetstilbud til børn og unge, kan man låne Testlab TO GO pakker fyldt med sjove aktiviteter. Pakkerne er spækket med kreative påfund og ideer til leg i hjemmet og kan lånes i 14 dage. Man kan lege med robotter, DIY-projekter og makerspace-aktiviteter, som alle har et børnelitterært tema. 
For at få fingre i en TO GO pakke skal du reservere den på hjemmesiden og hente den på biblioteket. Viborg Bibliotekerne har åbent for afhentning af reserverede materialer på Hovedbiblioteket i Viborg, Stoholm Bibliotek, Karup Bibliotek, Bjerringbro Bibliotek og Skals Bibliotek.
Find mere information om Testlabs TO GO pakker på www.viborgbib.dk/testlab

Det mystiske Bibliotek
Viborg Bibliotekerne lancerer nu sin helt egen Detektiv Klub. Her kan man løse mystiske gåder og opklare sære begivenheder.
Den tidligere børnebibliotekar Erik Kierkegard har altid vidst, at der sker mystiske ting på Børnebiblioteket i Viborg – nu kan man være med til at løse mysterierne. For at løse gåderne skal man ind på hjemmesiden www.viborgbib.dk/biblioteksdetektiven