Mens du venter på sæson 2 af "The Last of us"

05.04.23
Vi hjælper dig igennem tiden til næste sæson kommer....

Lidt om handlingen, hvis du ikke har spillet eller set "The last of us": Spillet & serien foregår i et postapokalyptisk scenarie, hvor en særlig muteret cordyceps-svamp har overtaget mennesker og verden. Smugleren Joel får til opgave at følge den oprørske teenagepige Ellie på tværs af et fuldstændig ødelagt Amerika. Det udvikler sig til en barsk, uhyggelig og rørende rejse.

Det er på ingen måde ”bare” en klassisk zombiehistorie, men derimod en historie der handler om menneskelige relationer, sorg, forældreskab, kærlighed og ikke mindst om hvordan mennesket udvikler sig og reagerer i en overlevelsessituation.

Hvis du ikke kan vente til der kommer en ny sæson, ikke har spillet spillet eller bare er fuldstændig forgabt i zombier, apokalypser, svampe eller rørende historier, kan du kaste dig over følgende bøger, film og spil, anbefalet af Viborg Bibliotekernes personale:

Jonas (lærer og Makerspace-vært) anbefaler:

Z Nation(Netflix)

Den eneste overlevende fra en zombie-infektion, Murphy, skal transporteres på tværs af USA. Men Murphy er ikke en klassisk helt, og Z Nation er ikke en klassisk zombiehistorie, heldigvis!

En skøn blanding af menneskerskæbner og over-the-top bizarre, til tider groteske, situationer, krydret med solide horrorelementer. Serien tager ikke sig selv alt for seriøst, og du er godt underholdt gennem alle 5 sæsoner.

Zombieland 1+2 (Netflix, Viaplay)

Columbus er en ung enspænder med utal af regler for at overleve zombieapokalypsen. Alligevel ender han med bryde sine regler og følges med en vovehals og et par snu søstre. Woody Harrelson brillerer som vovehals der rejser USA rundt i jagt på slikket Twinkies.

Mere seriøs tilgang end Z Nation. Men samme blanding af bizarre situationer og menneskeskæbner. Særligt etteren er helt fantastisk.

"World war Z" af Max Brooks

10 år efter Zombiekrigen, den værste krig i menneskehedens historie, rejser en FN udsending rundt og samler historier fra krigen. Og det er et super fortællegreb! For så kommer refleksioner over hvordan det enkelte menneske håndterede krisen. De bedste zombiehistorier er dem der handler om mennesker og relationer.

Must read, ifølge mig!

Johanne (litteraturformidler) anbefaler:

Materialer