"Kursk" - se filmen for 0 point i september

04.09.23
I hele september kan du se Thomas Vinterbergs film "Kursk" for 0 point på Filmstriben.

Det er en nervepirrende historisk thriller, der er baseret på den russiske tragedie fra 2000, hvor ubåden Kursk (K-141) forliser i Barentshavet med sin 118 mand store besætning.

Se 'Kursk' på Filmstriben.

Historien følger både besætningens kamp for at overleve efter en eksplosion ombord og de desperate forsøg på at redde dem. Filmen skildrer den klaustrofobiske og farlige situation, som besætningen står over for. Vi følger de dybt bekymrede koner og deres frustrationer over for myndighederne, der nægter at fortælle nyt om besætningens tilstand, og redningsaktionen som der går politik i pga. spændinger mellem de russiske myndigheder og den internationale hjælpeindsats.

Filmen har en imponerende rollebesætning, herunder Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Colin Firth og Max von Sydow.

Thomas Vinterbergs film er karakteriseret ved deres rå ærlighed og evne til at fremkalde stærke følelser i publikum. Han formår at dykke ned i menneskets dybeste hjørner og udforske de mørkeste aspekter af vores natur. Hans værker tvinger os til at stille spørgsmål ved vores egne handlinger og samfundets normer. Med sin evne til at skabe en autentisk atmosfære og trække fremragende præstationer ud af sine skuespillere, forbliver Thomas Vinterberg en af filmverdenens mest bemærkelsesværdige og indflydelsesrige instruktører.

Vinterberg debuterede med spillefilmen ’Festen’, der er et fremragende familiedrama og den første Dogme film.

Du kan se fire af Vinterbergs film på Filmstriben: