Ole Lejbach - Moonstruck Molly
Ole Lejbach - Moonstruck Molly

Kunsten flytter ind på biblioteket: Nu kan du låne et museum

Af Anonym (ikke efterprøvet)
19.05.23
Viborg Bibliotekerne og Skovgaard Museet tilbyder alle borgere i Viborg Kommune en helt unik mulighed for at besøge Skovgaard Museet med fri entre. Tag på biblioteket og lån en bog som giver gratis adgang til museet.

Du kan låne eller reservere bogen "LEJBACH & BLENDSTRUP – GENFÆRD" her.

Flere skal have muligheden for at opleve kunsten på Skovgaard Museet. Et nyt samarbejde mellem Viborg Bibliotekerne og Skovgaard Museet sikrer, at alle borgere får mulighed for at låne et adgangskort med fri entré for to voksne til museet i 14 dage.

- Kunst og litteratur skal være lige for alle, og derfor er det også en glædelig nyhed, at man nu kan få fri entre til kunsten gennem biblioteket. Vi er utrolig glade for det nye samarbejde med Skovgaard Museet, siger Johanne Behrmann, litteraturformidler i Viborg Bibliotekerne.

Viborg Bibliotekerne og Skovgaard Museet håber, at det nye samarbejde vil give endnu flere mulighed for at opleve skiftende særudstillinger og den permanente udstilling på museet.

- Vi er meget spændte på det nye samarbejde mellem kunsten og litteraturen, som fremmer den æstetiske sansning og bidrager til kritisk erfaring og til nytænkning hos de besøgende, siger museumsinspektør på Skovgaard Museet Tanja Toft Rix-Nielsen.

 

Ny udstilling med ’LEJBACH & BLENDSTRUP – GENFÆRD’

Den 17. maj åbner en ny og spændende særudstilling ’LEJBACH & BLENDSTRUP – GENFÆRD’ på Skovgaard Museet, og det bliver startskuddet for at låne adgang til museet gennem biblioteket.

Ved at låne bogen tilknyttet Skovgaard Museets nye særudstilling, ’LEJBACH & BLENDSTRUP – GENFÆRD’ på Viborg Bibliotekerne, tildeles et adgangskort til Skovgaard Museet, der giver fri entré for to voksne. Børn under 18 år kommer gratis ind. Bogen findes i fem eksemplarer og hedder ’LEJBACH & BLENDSTRUP – GENFÆRD.  

Hovedbiblioteket i Viborg viser i en periode en mini pop-op-udstilling med et genfærdsværk af tegneren Ole Lejbach, og her finder man bogen, som alle kan læse i.