Bemærkedage
Bemærkedage

Historie og fællesskab på Viborg Bibliotekernes efterårsprogram

09.08.17
Onsdag d. 9. august lancerer Viborg Bibliotekerne efterårets aktivitetsprogram Bemærkedage, hvor samtale, fællesskab, fællessang, eventyrere, historie og kunst er i fokus.

Historiens vingesus

Arrangementer med et historisk udgangspunkt har en særlig plads i programmet denne gang, idet Viborg Bibliotekerne både markerer Reformationsjubilæet, Danmarks Radios udsendelser ”Historier om Danmark” og 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan. Det sker gennem vidt forskellige aktiviteter – eksempelvis oplevelseslabyrinten ”En tur i helvede”, der etableres i Bjerringbro i forbindelse med halloween, foredrag om slavehandel på De Vestindiske Øer ved forfatteren bag den anmelderroste roman ”Haabet” Mich Vraa samt en ægte japansk te-ceremoni.

Vi skaber oplevelsen sammen

Arrangementerne ”Værter med hjerter”, ”Syng med mig” og ”Åben samtalecafé” er af den slags, hvor deltagerne selv er med til at skabe oplevelsen. ”Vi har mange gode samarbejdspartnere, der er med til at skabe unikke kulturoplevelser. For eksempel kan man opleve en bogcafé midt i en blomsterbutik eller synge sammen med andre ført an af Kulturskolen Viborgs leder Lene Rikke Bresson”, fortæller bibliotekar Mette Bech Kristiansen.

Den gode historie i centrum

Litteraturen spiller som altid en helt central rolle i mange af efterårets aktiviteter: Bogcaféer, højtlæsning, bog-bytte-dag og forfatteraftener. Der er på den måde masser af inspiration at hente til gode læseoplevelser i den mørke tid, der kommer.

Foredragene spænder vidt – fra Helen Lyng, der gør os klogere på børn og søvn over Emil Erichsens fortællinger om eventyr på verdenshavene med båden Havana til Finn Nørbygaard, der sætter ord på sit liv og sine drømme under overskriften ”Rejs dig og kom igen, stærkere”.

Den særlige og populære foredragsserie ”Viden i hverdagen” fortsætter også. Her fortæller eksperter, der bor eller arbejder i Viborg Kommune, om deres arbejde, forskningsfelt eller lignende. I efteråret kan man høre om en udstationering på Station Nord, livet som professionel fodboldspiller, eSport som global konkurrence- og tilskuersport samt en filosofs tanker om meningen med livet.

Sjov, hygge og oplevelser for børn

Børn og børnefamilier kan glæde sig til et efterår med et varieret aktivitetsprogram. Efterårsferien er et kapitel for sig og byder blandt andet på de populære skattejagter og Det Flyvende Kuffertteater, men der er også mange andre ting at kaste sig over: Teaterforestillingerne ”Choppers rumrejse”, ”Regnbuebillen” og ”Jeg kan huske alting kommer tilbage”, børnekoncerter og jule-billed-banko.

Hent Bemærkedage på biblioteket

Det er muligt at hente Bemærkedage-folderen på alle biblioteker i Viborg Kommune fra onsdag d. 9. august. Fra samme dag kan du også læse om arrangementerne og købe billetter på Viborg Bibliotekernes hjemmeside.