Fotodage Viborg søger frivillige - måske er det dig?

15.03.18
Når festivalen Fotodage Viborg åbner dørene til hovedudstillingerne i den tidligere Vestre Landsret i domkirkekvarteret 4. maj, er det frivillige, der tager imod de besøgende med åbne arme og en masse viden om udstillingerne.

Lige nu er Fotodage Viborg på jagt efter nye frivillige, for det er ambitionen at udvide åbningstiden i forhold til sidste år, så flere får mulighed for at opleve udstillingerne.

Igen i år kan Fotodage Viborg i samarbejde med Viborg Museum invitere inden for til helt særlige fotooplevelser i den tidligere Vestre Landsret. Salene i den smukke gamle bygning kommer til at huse festivalens hovedudstillinger, som slår festivalens tema ”Baglandet” an. Man vil kunne opleve udstillinger skabt af fotograferne Kirsten Klein, Carsten Ingemann og Tao Lytzen samt en stor udstilling af hverdagsfotos taget af Jyllands-Postens fotografer.

Sidste år var 15 frivillige med til at give de besøgende en god oplevelse. I år regner festivalen med at fordoble antallet af frivillige, da åbningstiderne forlænges, så flere får mulighed for at se udstillingerne. De frivilliges opgaver vil ligesom sidste år være at være værter: Informere publikum om udstillingerne og festivalens øvrige oplevelser, holde opsyn og gennemføre en publikumsundersøgelse.

Der kræves ingen særlige forudsætninger ud over, at man skal være serviceminded, besidde et godt humør og have lyst til at bidrage til en af byens store begivenheder. Der er heller ingen krav til alder eller forhåndskendskab til fotografi - der bliver sørget for, at du som frivillig bliver klædt godt på til at løfte opgaverne.

Som frivillig får man en unik oplevelse, bliver del af fællesskabet omkring festivalen, møder mange spændende mennesker, får et indblik i fotografiet som medie og kunstform og får en erfaring med at servicere et mangfoldigt publikum. Holdet bag Fotodage Viborg arrangerer i øvrigt introaften, fest & fadøl samt kaffehygge for de frivillige i forbindelse med festivalen.

Har du lyst til at være med som frivillig, skal du blot sende en mail til Elisabeth Bjarløv på elsb@viborg.dk med telefonnummer og en kort beskrivelse af dig selv. Derefter vil du modtage meget mere information om opgaverne.

Fotodage Viborg finder sted 4.-27. maj, og det er sjette gang, festivalen afholdes. Programmet byder på en lang række fotoudstillinger forskellige steder i Viborg by og rundt omkring i Viborg Kommune. I åbningsweekenden 5.-6. maj er der tilrettelagt en lang række fotoaktiviteter, som alle kan deltage i – de særligt fotointeresserede såvel som den almindeligt nysgerrige borger. Programmet offentliggøres på fotodage.dk lige efter påske.

Vi håber, det kunne være noget for dig!