Find årets Oscar-nomineringer på biblioteket

10.03.16
Hvis du er blevet nysgerrig på årets Oscar-nomineringer og gerne vil se og høre mere, så hjælper biblioteket på vej.

Årets Oscar 2016 løb af stablen søndag den 28. februar. Som sædvanligt bød nomineringerne på stjernespækkede blockbustere, spændende dokumentarer, fængende filmsange, animerede spillefilm og meget mere.
Du kan låne en række af Oscar-nomineringerne på biblioteket.

 

 

 

 


'Mad Max - Fury Road' var nomineret til hele 10 Oscar-statuetter, blandt andet Bedste film. Den tog også hele 6 med hjem, heriblandt for Bedste kostumedesign, Bedste klipning og Bedste produktionsdesign.
En atomkrig har lagt verden i ruiner. Væske er blevet en mangelvare og deperate mennesker hylder dendiktatoriske Immortan Joe i håbet om at modtage den mindste mængde vand i kampen for overlevelse. Samtidig bliver enspænderen Max taget til fange af lederens håndlangere, der alle drømmer om en voldelig, ærefuld død for at nå frem til Valhalla. Midt i vanviddet har den respekterede Furiosa andre planer. Under en transport af benzin og vand gennem ødelandet stikker hun af med en lille gruppe kvinder. Jagten tværs gennem ørkenen sættes ind, og den tilfangetagne Max bliver uforvarende en vigtig brik i det endelige opgør med Immortan Joe og hans psykopatiske følgesvende.
Lån 'Mad Max - Fury Road' her.

 

 

 

 

 


'Steve Jobs' sikrede Michael Fassbender en nominering for Bedste mandlige hovedrolle samt Kate Winslet en nominering for Bedste kvindelige birolle.
Filmen er et drama om manden bag Apple. Filmen slår ned på tre afgørende øjeblikke. Nemlig lanceringen af Apple Macintosh i 1984, præsentationen i 1988 af Jobs nye produkt i firmaet NeXT, som han skabte efter at være blive skubbet ud af Apple, og til sidst lanceringen af computeren, der blev startskuddet til Apples nuværende stærke position på markedet for hjemmecomputere, iMac’en, i 1998. De tre nedslag bruges til at vise Steve Jobs som en perfektionistisk og psykopatisk virksomhedsleder, der tramper på sine medarbejdere og kun har øje for firmaets succes.
Lån 'Steve Jobs' her.

 

 

 

 

 


'Inderst inde' var nomineret til og vandt en Oscar for Bedste animationsfilm.
Animationsfilmen handler om pigen Riley, der netop er flyttet med sine forældre til San Francisco og hendes følelser er naturligvis flyttet med hende. Inderst inde bor der fem grundlæggende følelser, som får Riley til at tænke og gøre enten det ene eller det andet. Deres navne er Glæde, frygt, Afsky, Triste og Vrede. Særligt Glæde er gået en hård tid i møde hos Riley, der savner sin gamle by og venner. Men Rileys følelser er noget ganske særligt, så de drager sammen ud på eventyr for at Riley glad for sin nye tilværelse.
Lån 'Inderst inde' her.

 

 

 

 

 


'F for Får' var også nomineret til en Oscar for Bedste animationsfilm.
'F for Får' handler om det Frode Får, der sammen med de andre får beslutter sig for at tage en fridag. De snyder derfor bondemanden til at sove videre, så de kan nyde livet lidt. Bondemanden ender dog ved et uheld i storbyen med hukommelsestab. Derfor må Frode Får og vennerne tage ind til byen for at finde deres ejer, hvilket viser sig ikke at være en nem opgave.
Lån 'F for Får' her eller se filmen på Filmstriben her.

 

 

 

 

 


'Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt' modtog en nominering for Bedste make-up og hår.
Filmen bygger på den berømte og meget læste roman af samme navn skrevet af svenske Jonas Jonasson. Filmen begynder den dag Allan Karlsson fylder 100 år. Egentlig skulle dagen bestå af en stille og rolig fejring af ham på plejehjemmet, men Allan har fået nok, så han flygter. Ved et tilfælde falder han over en kuffert fyldt med narkopenge, hvilket gør ham til en jaget mand, der pludselig har både ganstere, politiet og sin egen familie i hælene. På flugten møder Allan mange nye mennesker, der får ham til at reflektere over sit lange liv. Lån 'Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt' her.

 

           

 

 

 


'Earned It' fra 'Fifty Shades of Grey' samt 'Writing's on the Wall' fra Bond-filmen 'Spectre' var begge nomineret for Bedste sang. Sam Smith endte dog med at vinde Oscar statuetten for sin Bond sang. Soundtracket til 'Fifty Shades of Grey' kan lånes her. Soundtracket med den vindende sang kan lånes her.
Har du lyst til at se film, hvori 'Earned It'optræder kan du låne 'Fifty Shades of Grey' her.

 

 

 

 

 


Den danske film 'Krigen', der har fået stor ros i hjemlandet var nomineret til en Oscar for Bedste udenlandske film.
'Krigen' er fortællingen om kompagnichefen Claus og hans mænd, der udstationeres i Helmand, Afghanistan. Hjemme i Danmark forsøger Claus' kone Maria at holde sammen på en hverdag med en mand i krig og tre børn, der savner deres far. Under en rutinemission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp mod Talebanog for at redde sine mænd, træffer Claus et valg, som fører ham tilbage til Danmark, anklaget for en krigsforbrydelse. Du kan låne 'Krigen' her.

Tags