En sommer fyldt med sjove oplevelser på Viborg Bibliotekerne.

25.06.20
Børnefamilier kan se frem til en supersjov sommer i Viborg Kommune.

Regeringen og et bredt politisk flertal i Folketinget har sendt en sommerpakke på 3,8 mio. kroner til Viborg Kommune - penge som er målrettet til Sommeraktiviteter for børn.

Hos Viborg Bibliotekerne vækker pengegaven stor begejstring. Nu starter ferien med trylleri, magi og cirkusgøgl, og sommeren fortsætter med 40 ”gratis” børneaktiviteter på bibliotekerne i hele juli måned.

Hvad kan børnene se frem til?

Det store program starter allerede mandag og tirsdag i uge 27, hvor det er muligt at deltage i en cirkusworkshop på Børnebiblioteket i Viborg. Børnene kan derude over deltage i krea-workshops, hvor de bl.a. kan lære at bygge drager, der kommer Gamer-workshops, teater, cirkus og børnekoncerter.

På lokal bibliotekerne vil der også være masse af krea-workshops, cirkusforestillinger og familiekoncerter. I Karup er der bl.a. mulighed for at opleve en helt forrygende stomp-koncert med stomp – og performancegruppen HeartBeat.

Arrangementerne er gratis

Alle aktiviteter er uden tilmelding, og der er fri entré. Der kan derfor også forekomme kødannelse ved nogle af aktiviteterne.

FAKTA

Et flertal i folketinget har besluttet at prioritere 200 mill. kr. til sommeraktiviteter i de danske kommuner.

Viborg Kommune er i den forbindelse blevet tildelt 3,8 mill. kr.

Teknik- & Miljø, Børn & Unge og Kultur & Udvikling har i fællesskab på kort tid udarbejdet en samlet plan, som sikrer en meget bred række af indsatser, som tilgodeser børn og unge i hele Viborg Kommune. Aktiviteterne vil blive tilrettelagt og afviklet i et bredt samarbejde mellem Viborg Kommune og en lang række samarbejdspartnere som f.eks.; Ungdomsskolen og fritidsvejlederne, Viborg Idrætsråd, GAME, Viborg Museum, Energimuseet, Viborg Svømmehal og Vestbadet, Skovgaard Museet, Viborg Kunsthal, Boligselskabernes Fællessekretariat, Mønsted Kalkgruber, Viborg Bibliotekerne, BUS (FDF og spejdere) m.fl.

Desuden er det blevet muliggjort, at der i sommerferien vil opstå nye pladser og legezoner med mulighed for aktivitet og læring.