Digital sikkerhed: e-mails, sms og meget mere

02.04.20
Du har sikkert prøvet at modtage en underlig SMS eller e-mail. Det sker for de fleste af os en gang imellem. Det vigtigste er, at du forholder dig kritisk

Nogle af beskederne, har til formål at lokke personlige oplysninger fra dig. Det kan være SMS’er og e-mails der giver sig ud for at være fra offentlige instanser.

Send aldrig personlige oplysninger som brugernavn, passwords, kontooplysninger, det samme gælder NEMID eller tilhørende nøglekort på SMS eller mail, selvom du bliver bedt om det. Ingen myndigheder, banker eller andre legitime tjenester vil bede dig om foto af dit NemID-nøglekort.

Banken lukker ikke dit dankort ved at sende dig en sms – er du i tvivl så kontakt banken, før du svarer på en sms.

Tryk kun på links i en SMS, hvis du er 100 % sikker på hvem afsendere er.

Hvis du vil vide mere om din digitale sikkerhed har Forbrugerrådet Tænk udarbejdet en meget relevant og informativ App, der hedder ”Selvforsvar”.

Den kan hentes til din smartphone eller tablet i App Store eller på Google Play.

App’en som er lavet og skrevet til alle forbrugere, består af guides med gode råd og fif til, hvordan du kommer sikkert igennem junglen af mails, sms, tilbud, konkurrencer.

Den opdateres løbende med nye advarsler, når der anmeldes digitalt svindel. Desuden er der en række spænende artikler, hvis du vil dybere ned i emnet.